Mainos

Lipponen: Veroale keskitetään palkkoihin

Ensi vuoden veronalennuksissa keskitytään työn verotuksen keventämiseen. Pääministeri Paavo Lipponen varoitti kuitenkin tänään nostattamasta turhia odotuksia muualle suunnatuista ylimääräisistä veroalennuksista.

Lipposen mukaan alennusten on ennen kaikkea tuettava työllisyyttä, mutta myös eläkkeensaajien asemaan kiinnitetään huomiota. Budjettikeskusteluissa käsitellään lisäksi erityiskysymyksiä, kuten sosiaaliturvamaksujen ja arvonlisäveron alentamista.
-Nämä ovat kuitenkin tois- tai kolmassijaisia, Lipponen totesi.

Polttoaineverotuksen alentamisesta Lipponen sanoi, ettei hänellä ole uutta kerrottavaa. Hänen mukaansa maailmanmarkkinahintojen vaihtelun kuuluu näkyä myös suomalaisilla markkinoilla. Jyväskylässä SDP:n kunnallispäivillä toukokuussa Lipponen kuitenkin esitti, että Suomen verotusta pitäisi laskea lähemmäksi eurooppalaista tasoa. Tänään hän tarkensi puhuneensa pitkän aikavälin tavoitteesta.

Hallitusohjelman mukaan työn verotusta lasketaan hallituskauden aikana 10-11 miljardia markkaa. Ohjelmasta ollaan nyt hieman jäljessä, sillä kauden ensimmäisen vuoden alennukset jäivät pieniksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.