Mainos

Lipponen: Työllisyys ja EU:n laajentuminen pääasioita

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) pitää Suomen EU-puheenjohtajuuden suurimpina haasteina EU:n yhteisen työllisyyspolitiikan eteenpäinviemistä sekä EU:n laajentumisen valmistelemista.

-Haluamme viedä eteenpäin ja toteuttaa työllisyyssopimusta, joka tehtiin sekä saada aikaan tiiviimpää yhteistyötä unionin talouspolitiikassa työllisyyden merkeissä, Lipponen kertoi tänään Ylen ajankohtaistoimituksen haastattelussa.

Tamperella pidetään myös merkittävä huippukokous, jossa puhutaan ihmisten henkilökohtaisesta turvallisuudesta ja pyritään muovaamaan EU tavalliselle ihmiselle turvalliseksi alueeksi, Lipponen sanoi. Jo Suomen isännyyden aikana tulee valmisteltavaksi myös EU:n seuraava laajentuminen, jonka suunnitteleminen on suuri tehtävä yhdessä EU:n rakenneuudistusten kanssa, Lipponen kertoi.

Kysymykseen, hidastavatko Balkanin tapahtumat EU:n laajentumista mahdollisten rahoitusongelmien takia Lipponen vastasi, että Balkanin tapahtumat ehkä nopeuttavat laajentumista. -Rahaa on laajentumiseen varattu aiemmissa kokouksissa, ja tarvittaessa jäsenmaat ehkä kaivavat kuvettaan, Lipponen totesi.

Hemilälle virkavapaata korkeintaan vuosi

Lipponen kertoi tänään sanomalehti Keski-Uusimaan haastattelussa, että mikäli maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilä (sit.) nimitetään maa- ja metsätalousministeriön kansliapäälliköksi, on hänen virkavapautensa rajattu. Ihanne olisi EU:n puheenjohtajakausi ja mahdollinen jälkityöhön kuluva aika. -Puolesta vuodesta vuoteen, Lipponen linjaa. Jos Hemilän mahdollinen virkavapaus kestäisi yli vuoden, tulisi viran hoitaminen kyseiseksi ajaksi julistaa haettavaksi. Lipposen mielestä ei olisi mielekästä mennä niin pitkälle.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.