Mainos

Lipponen torjuu Ahon neuvottelutarjouksen

Pääministeri Paavo Lipponen (sd.) torjuu keskustan puheenjohtajan Esko Ahon esityksen keskeisten puolueiden välisistä ensi vaalikautta koskevista talousneuvotteluista. Lipponen sanoi tänään Radio Suomen pääministerin haastattelutunnilla, että keskusta haluaa haudata asiat menettelytapakysymysten alle.

Lipponen tulkitsi keskustan halun neuvotteluihin sen tunnustamiseksi, että puolueen on tarkistettava linjaansa. Lipposen mielestä keskustan linjantarkistus on myönteistä. Lipponen lupautui tukemaan keskustaa sillä tavoin, että julkisuudessa käydään reilu keskustelu.
-Kukaan ei ole halunnut estää keskustelua. Päinvastoin, sitä on syytä käydä, ja sellaisella tavalla kuin demokratiaan kuuluu. Ennen vaaleja puolueet esittelevät omia ohjelmiaan ja tavoitteitaan ja arvioivat toisiaan. Kansalaiset tekevät siitä omat johtopäätöksensä. Mutta hallitusneuvotteluja ei voida käydä ennen vaaleja, Lipponen sanoi. Lipposen mukaan ennen vaaleja olisi keskusteltava siitä, mihin järjestykseen asioita pannaan. Hänen mukaansa on tarve saada valtiontalouteen ylijäämää, alentaa palkansaajien ja eläkkeensaajien tuloveroa, ylläpitää palveluja ja rahoittaa tulonsiirtoja.

Emuun markan nykykurssilla

Lipponen torjui haastattelutunnilla hankkeet, joiden mukaan markka olisi revalvoitava eli sen kurssia nostettava suhteessa muihin valuuttoihin ennen yhteiseen valuuttaan euroon siirtymistä.
-Suomi on menossa euroon oikealla kurssitasolla. Sen johdosta kurssitaso on oikea, että tarvitsemme edelleenkin hyvää kilpailukykyä, koska tarvitsemme talouden kasvua enemmän kuin muut Euroopan maat korkean työttömyyden takia, Lipponen sanoi. Lipposen mukaan asia on selvä, koska EU:n neuvostossa todettiin Irlannin punnan revalvoimisen jälkeen, että euroon menevien maiden kurssit vastaavat niiden talouden perustekijöitä.

Lipposelta kysyttiin haastattelutunnilla mm. kantaa vuokrasääntelyn palauttamiseen, koska vuokrat ovat monin paikoin nousseet tuntuvasti. Lipposen mielestä vuokrasääntelyyn ei tarvitse palata. Sen sijaan hän sanoi hallituksen tekevän piakkoin päätöksiä vuokra-asuntotuotannon lisäämiseksi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.