Mainos

Lipponen: Tieteelle rahaa valtion osakemyynneistä

Pääministeri Paavo Lipposen mielestä tieteellistä tutkimustoimintaa voitaisiin rahoittaa valtion osakeomistusten myyntituloilla. Lipposen mukaan hidas talouskasvu ei enää tuo elinkeinoelämältä sitä panostusta, johon aiempina vuosina on totuttu. Siksi tutkimuksen kehittäminen on entistä enemmän julkisen rahoituksen varassa, Lipponen muistutti tänään tieteen päivien avajaisissa Helsingissä.

-Vain osa tutkimuksesta voi suoraan hyötyä elinkeinoelämän rahoituksesta. Humanistiset ja yhteiskuntatieteelliset alat yhdessä luonnontieteen ja tekniikan perustutkimuksen kanssa tarvitsevat välttämättä valtion budjetin kautta ohjattuja voimavaroja, pääministeri tähdensi.

Lipponen kehui puheessaan Suomen menestystä kansainvälisissä tutkimusvertailuissa. Samalla hän kuitenkin toivoi, että "perässähiihtäjän" aseman vaihtuminen kärkisijoille vaatii uudenlaista otetta, koska valmiita tiede- ja tutkimuspoliittisia malleja ei aina enää ole.

-Kehityspolkuja tulevaisuuteen pitää osata luoda myös itse. Tieteen ja teknologian kehityksen sekä yleensä tulevaisuuden ennakoinnilla on tässä tärkeä sija.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.