Mainos

Lipponen muistutti Pohjoismaiden yhteistyön tärkeydestä

Pääministeri Paavo Lipponen pitää pohjoismaisia yhteyksiä suuressa arvossa. Hänen mielestään Pohjoismaat ovat Suomen kannalta elintärkeä viiteryhmä. Lipponen kommentoi pohjoismaista yhteistyötä Pohjolan pääministerien kesäkokouksen yhteydessä Norjan Moldessa.

Lipposen näkemyksen mukaan Pohjoismaiden yhteistyö on entisestään lisääntynyt. Hänen mielestään yhteistyö ei ole riippuvaista hallituksen muutoksista. Aiemmin Pohjolassa oli neljä sosiaalidemokraattista pääministeriä. Nyt heitä on vain kaksi.

EU:ssakin sen pohjoismaisten jäsenten yhteistyö on tiivistynyt. Suomen, Ruotsin ja Tanskan pääministerit pitävät nykyisen yhteisen tapaamisen jokaisen huippukokouksen alla. Lipposen mukaan mailla on yhteisiä intressejä, mutta silti jokainen maa hakee laajempia yhteistyömuotoja. Kaikki Pohjoismaat tuntuvat olevan huolissaan sitä, miksi EU kehittyy. Lipponen kertoi Norjan ja Islannin pitävän nyt erityisen tarkasti silmällä EU:n kehittymistä. Pääministeri muistutti myös, että parin vuoden kuluessa edessä on valtavia muutoksia. EU laajentuu ja samaan aikaan olisi päätettävä, mihin suuntaan EU:ta viedään.

Pohjoismainen yhteistyö näkyi perinteisellä tavalla pääministerikokouksen toisena päivänä. Pääministerit puolisoineen tutustuivat Molden nähtävyksiin kaupungin oman pojan, pääministeri Kjell Magne Bondevikin opastuksella.

Pääministeri Paavo Lipponen ja rouva Päivi Lipponen palaavat kotimaahan illansuussa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.