Mainos

Lipponen: Hallitus pitää perheviljelmän puolta EU:ssa

Pääministeri Paavo Lipposen mukaan hallitus pyrkii kaikin voimin turvaamaan suomalaisen maatalouden edut EU:ssa. Lipponen sanoo Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa, että EU:n kanssa käytävissä neuvotteluissa pyritään saamaan Suomelle mahdollisimman pysyvät ja luonnonolosuhteet huomioon ottavat tukijärjestelyt.

EU:n myöntämä oikeus maksaa kansallista tukea eteläisessä Suomessa päättyy vuonna 2003.

Lipponen vakuuttaa myös, että hallitus pitää perheviljelmiin perustuvan maatalouden puolta EU:ssa. Suomi on hänen mukaansa samoilla linjoilla kuin Saksa, jonka suunnitelmat EU:n maatalouspolitiikan muuttamiseksi korostavat luonnonmukaista viljelyä ja kuluttajanäkökulmaa.

Euroopan pitää pääministerin mukaan olla valmis mukautumaan kehitysmaiden toiveisiin markkinoillepääsystä ja myös siihen, että maailmanlaajuinen työnjako etenisi.

Lipponen sanoo haastattelussa pitävänsä metsäteollisuustuotteiden markkinoinnin vuoksi tärkeänä, että metsien suojelukysymys otetaan vakavasti. Kuluttajat ovat entistä tietoisempia, Lipponen perustelee lehdessä. Hänen mielestään metsien suojelukysymyksiä käsiteltäessä pitäisi antaa myös arvoa metsänomistajan omalle suojelutahdolle ja sille, mitä metsissä tehdään.

Pääministerin haastattelu ilmestyi Maaseudun Tulevaisuuden 85-vuotisjuhlanumerossa.

(MTV3-STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja