Mainos

Linuxiin pohjautuva "Vanhusten tietokone" julkistettiin

Yksi tietotekniikkamarkkinoiden uutuustuotteista, tai pikemminkin uutuusohjelmista on kohdistettu tällä kertaa iäkkäämmälle kohderyhmälle. SimplicITy -tietokone on suunnattu yli 60-vuotiaille ihmisille, joille PC koneet ja internet eivät ole tulleet tutuiksi.

Yleisradioyhtiö BBC kertoo verkkosivuillaan, että Britannian hallituksen mukaan yli kuusi miljoonaa yli 65-vuotiaasta britistä ei ole koskaan käyttänyt nettiä.

Tietokone on kehitetty Wessex Computers -yhtiön ja "discount-age" -nimisen verkkosivuston yhteistyönä.

Sivuston kehittäjä Valerie Singleton sanoo kauhistuneensa vanhempien ihmisten lukumäärästä, joilla ei ole tietokonetta.

-Ihmiset eivät vain ymmärrä niitä, hän kertoo BBC:n sivuilla.

-Itse olen käyttänyt tietokonetta jo melko pitkään, enkä ymmärrä kaikkea. Joka kerta kun opin tekemään tietokoneellani jotain uutta, minun täytyy kirjoittaa se ylös, jotta muistaisin sen, hän jatkaa.

Karsittu ja yksinkertaistettu versio

SimplicITy -tietokoneesta on karsittu kirjautumisruudut konetta käynnistettäessä eikä siinä käytetä ollenkaan pudotusvalikoita. Tietokoneessa on ladattuna 17 video-opasohjelmaa käyttöönottoa helpottamaan.

Kone aukeaa suoraan pääsivulle, jota kutsutaan lähtöruuduksi. Siihen on koottu painikkeita sähköpostille, internetille, tiedostoille, chattailyyn ja käyttäjäprofiiliin.

Postiohjelma on muunnettu versio italialaisesta Eldy -ohjelmasta. Kaikki SimplicITy -koneen käyttäjät, joilla on eldy.org -osoite, voivat chattailla keskenään chat -painikkeen kautta.

Kone käyttää Linux -käyttöjärjestelmää. SimplicITy -työpöydän voi vaihtaa tavalliseksi Linux -työpöydäksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.