Mainos

Linnanmäki: Sateenkaari-laite on turvallinen

Kuva: Lehtikuva

Göteborgin kaltainen huvipuisto-onnettomuus ei ole mahdollista Linnanmäellä, arvioi Linnanmäen toimitusjohtaja Risto Räikkönen.

Ruotsin Göteborgissa sattui eilen onnettomuus, jossa 40 ihmistä loukkaantui Rainbow-laitteen romahdettua maahan. Ensiarvioiden mukaan onnettomuus johtui laitteen sisäisen kuulalaakerin murtumisesta.

Linnanmäen Sateenkaari-laitteen kuulalaakerissa todettiin kolme vuotta sitten pieni kuluma ja osa vaihdettiin heti.

Räikkönen kertoo, että Linnanmäen laitteet huolletaan joka aamu. Talvisin laitteet puretaan ja niihin tehdään tarvittavat peruskorjaukset. Kesäaikana ulkopuolinen tarkastuslaitos tarkastaa laitteet kerran kuussa.

Toimitusjohtaja Räikkönen arvioi, että huvipuisto-onnettomuudet ovat vähenemään päin, ja media vain uutisoi niistä entistä ahkerammin. Hänen mukaansa EU puuhaa yhteistä lainsäädäntöä huvipuistojen turvallisuuden parantamiseksi.

Räikkönen sanoo, että Linnanmäellä tapahtuvat onnettomuudet johtuvat lähes aina siitä, että asiakkaat eivät noudata sääntöjä. Hänen mukaansa viimeisin kuolemantapaus Linnanmäellä on sattunut vuosikymmeniä sitten Vuoristoradassa, jossa kyydissä ollut repi väkisin puomin auki kesken kierroksen ja tippui vaunusta.

Sateenkaari otettiin Linnanmäellä käyttöön vuonna 1985. Se on yksi suosituimmista Linnanmäen laitteista.

(15.7.)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.