Mainos

Linnainmaa: Rekkaluvista nootti Venäjälle

Liikenneministeri Tuula Linnainmaan (kok.) mielestä Venäjän rajalla vallitsevaan sekavaan kuljetuslupajärjestelmään puree enää nootti. Liikenneministeriö on pyytänyt, että ulkoministeriö toimittaisi rajanylitysvaikeuksista nootin eli kirjallisen esityksen Venäjän ulkoministeriölle.

Järjestelmä näyttää syrjivän suomalaisia ajoneuvoja, mikä rikkoo maitten välistä maantieliikennesopimusta. Lupia välittävä Sovinterautoservice ei kykene toimittamaan tarvittavaa lupamäärää riittävän nopeasti.

Suomalaisten kuljetukset Pietariin ovat lähes pysähtyneet. Raakapuun kuljetukset Viipurin alueella ovat olleet keskeytyksissä jo pari viikkoa. Pahimmaksi esteeksi on muodostumassa se, että lupia Pietariin ei voi enää ostaa rajalta.

Venäjä vakuuttaa, että uusi lupa- ja maksujärjestelmä koskee myös venäläisiä ajoneuvoja. Liikenneministeriön saamien tietojen mukaan venäläisten ylipainoisten ajoneuvojen liikenne sujuu kuitenkin normaalisti.

Venäjän liikenneministerille Nikolai P. Tsahille ministeri Linnainmaa on esittänyt huolensa ylimittaisia ja ylipainoisia kuljetuksia koskevista lupajärjestelmän muutoksista. Hän katsoo niiden vaikeuttavan Suomen ja Venäjän välisen kaupan ja kuljetusten myönteistä kehittymistä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.