Lindtmanilla etumatka SDP:n uudeksi puheenjohtajaksi – saanut ensimmäisenä taakseen tarvittavat tukijat

Antti Lindtman (sd.) on kerännyt tarvittavat kymmenen puolueosastoa tuekseen kisassa puolueen uudeksi puheenjohtajaksi, selviää puolueen verkkosivuilta. Hän keräsi ensimmäisenä ehdokkaana taakseen puheenjohtajaehdokkuuteen vaaditut kymmenen puolueosastoa.

Tytti Tuppuraisen tueksi on ilmoittautunut yksi puolueosasto, vaikka Tuppurainen ei itse ole kertonut tavoittelevansa puheenjohtajuutta.

Ehdokkuus puolueen puheenjohtajaksi vaatii puolueen sääntöjen mukaan kymmenen puolueosaston kokouksen tai 250 äänioikeutetun jäsenen valitsijayhdistyksen tuen.

Ehdokkaat puolueen puheenjohtajaksi neuvoa-antavaan jäsenäänestykseen on toimitettava 4. toukokuuta mennessä.

SDP valitsee uuden puheenjohtajan Sanna Marinin seuraajaksi syyskuussa Jyväskylässä järjestettävässä puoluekokouksessa.

Asiasta kertoi aiemmin Demokraatti.

Kilpailijat vähissä

Toistaiseksi Marinin jatkajaksi ei ole puolueessa ollut suurta tunkua.

Kansanedustaja, perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru kertoi viestipalvelu Twitterissä harkitsevansa vielä, lähteekö hän tavoittelemaan SDP:n puheenjohtajuutta. Hän sanoi tekevänsä ratkaisun lähiaikoina.

Myöskään ministerit Tytti Tuppurainen ja Timo Harakka eivät suoraan ottaneet kantaa, ovatko he kiinnostuneita tehtävästä. Kehitysyhteistyö- ja ulkomaankauppaministeri Ville Skinnari on kertonut, ettei sulje puheenjohtajuuden mahdollisuutta pois.

Kansanedustajista muun muassa Nasima Razmyar, Matias Mäkynen ja Niina Malm ovat kertoneet, etteivät tavoittele puheenjohtajan paikkaa.

Sanna Marin: "En jatka SDP:n puheenjohtajana" 1:38
Katso video: Näin Sanna Marin ilmoitti sivuun jättäytymisestään.

Lue myös:

    Uusimmat