MTV Uutisten kysely: Antti Lindtman on Sdp:n piiripäättäjien ylivoimainen suosikki – hallituspaikka jakaa rajusti mielipiteet

MTV Uutiset teetti kyselyn Sdp:n piirihallitusten jäsenille muun muassa puheenjohtajavalinnasta sekä mahdollisesta hallitusvastuusta. Kysely kertoo, että Antti Lindtman on suuri suosikki puheenjohtajaksi, mutta hallitusvastuu jakaa mielipiteet.

Kyselyyn vastasi 92 piirihallitusten jäsentä, mikä vastasi 58 prosenttia heidän kokonaismäärästään. MTV Uutiset teetti kyselyn ja Corefiner Oy toteutti sen.

Piirihallitukset ovat puolueiden maakunnallisia päätöksentekoelimiä, jotka käsittelevät sekä seudullisia kysymyksiä että myös kannanottoja valtakunnalliseen politiikkaan.

Vastanneista piirihallitusten jäsenistä suurin osa on sitä mieltä, että Antti Lindtman olisi paras vaihtoehto uudeksi Sdp:n puheenjohtajaksi. Suurta suosiota nauttiva Sanna Marin väistyy puheenjohtajan paikalta ja uusi puheenjohtaja valitaan Sdp:n syyskuun puoluekokouksessa Jyväskylässä.

Jopa 79 prosenttia vastanneista kannattaa Lindtmania. Seuraavaksi eniten kannatusta saa Tytti Tuppurainen, jota kannatti seitsemän prosenttia vastanneista.

sdp_kysely_1

Tuppurainen ei tosin ole ilmoittanut kisahalukkuudestaan vielä. Iltalehdelle hän kertoi taannoin, ettei hän pidä puheenjohtajaehdokkuutta kovin todennäköisenä.

Lindtman, 40, on nykyisin Sdp:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, joka valittiin eduskuntaan ensimmäisen kerran vuoden 2011 vaaleissa. Lindtman on koulutukseltaan valtiotieteiden kandidaatti ja hän on ollut lisäksi Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja. Lindtmanin perheeseen kuuluvat vaimo ja tytär.

Hallitusvastuu jakaa mielipiteet

Kyselyssä kysyttiin myös sitä, kannattaako Sdp:n lähteä kokoomuksen johtamaan hallitukseen?

Tarkalleen ottaen väittämä kuului: Kokoomuksen johtamaan hallitukseen meno on Sdp:lle parempi vaihtoehto kuin oppositioon jääminen.

Kyselyssä paljastui, että hallitusvastuun ottamista vastustavia on hieman enemmän piiripäättäjien keskuudessa kuin kannattajia.

sdp_kysely_2

Väitteen kanssa täysin samaa mieltä oli kahdeksan prosenttia vastanneista ja jokseenkin samaa mieltä 30 prosenttia vastanneista.

Täysin eri mieltä olevia oli 10 prosenttia ja jokseenkin eri mieltä olevia oli suurin osuus: 39 prosenttia.

Ei samaa eikä eri mieltä oli 14 prosenttia vastaajista.

Sdp:n piiripäättäjät ovat siitä samaa mieltä puheenjohtaja Sanna Marinin kanssa, ettei Perussuomalaisten kanssa mennä samaan hallitukseen.

Yhteensä 88 prosenttia vastaajista on täysin tai jokseenkin eri mieltä väitteestä, jonka mukaan Sdp voi mennä hallitukseen Perussuomalaisten kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat