Lindsay moittii aviomiehiä, jotka vitsailevat vaimojensa painosta ja vartalosta: "Nyt on aika aidosti herätä"

Saija vastaa työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen 2:10
Saija vastaa työkseen perheväkivaltaa kokevien auttavaan puhelimeen – tällaisia puhelut ovat.

Lindsay Wolf on kyllästynyt aviomiehiin, jotka kritisoivat tai vitsailevat vaimojensa muuttuneiden vartaloiden kustannuksella. – Tiedän, että tätä voi olla vaikeaa niellä, mutta vaimosi keho ei ole sinun kontrolloitavissasi, hän napauttaa.

Lindsay Wolf haluaa vaihtaa sanasen kaikkien aviomiesten kanssa. Hän osoittaa sanansa aviomiehille, jotka kritisoinnillaan ja naljailullaan pahentavat äitien kärsimystä.

– Tiedän, että olet elänyt mukavassa sosiaalisessa kuplassa, joka on harhauttanut sinut ajattelemaan, että vaimosi tehtävä on ylläpitää mahdottomia, saavuttamattomia kauneusihanteita, Lindsay sanailee miehille Scary Mommy -sivustolla.

– Ymmärrän, että jo nuorelta iältä mediasta on tulvinut kuvia laihoista, valkoisista, uhkeista, nuorista naisista, jotka imitoivat todennäköisemmin Barbie-nukkea aidon, kehittyneen ihmisen sijaan.

"Nyt on aika aidosti herätä"

Lindsay kertoo monien elävän edelleen siinä uskossa, että ikääntyminen on pahasta, laihtuminen on hyvä asia ja että jokainen kehosta löytyvä virhe täytyy yrittää poistaa välittömästi.

– Nyt on aika aidosti herätä. Sinua, meistä jokaista, on opetettu väärin. Meitä on itse asiassa opetettu niin hiton väärin, että suurin osa naisista tuntee olonsa aivan p*skaksi oman kehonsa suhteen, Lindsay huomauttaa.

– Ja kun kerrot vitsejä tai jakelet kritiikkiä, koska näet vaimosi lihovan, vanhenevan tai fyysisesti muuttuvan tavalla, joka ei sinusta olekaan kiva, lisäät suoraan hänen matalaa itsetuntoaan ja sisäistä häpeäänsä. Ja samalla olet täydellinen k*sipää. Tiedän, että tätä voi olla vaikeaa niellä, mutta vaimosi keho ei ole sinun kontrolloitavissasi.

Lindsay raskaana vuonna 2015 ja nyt. "Olen arvokas ja rakastettava kummassakin kuvassa". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Vaimosi tarvitsee sitä, että hitto vie aikuistut"

Lindsay huomauttaa, että jokainen nainen päättää itse, miten haluaa olla ja elää. Se, että ulkonäöstä vitsailu on tavallista, ei tarkoita, että se olisi oikein, Lindsay muistuttaa.

– Se on tarpeetonta, ilkeää, epä-älykästä ja, uskallanko väittää, myös pahoinpitelyä, kun sitä tehdään säännöllisesti, Lindsay kirjoittaa.

– Vaimosi ei tarvitse sinun pyytämättä antamiasi painonpudotusvinkkejä, reaktioitasi hänen reisiensä välissä aiemmin olleeseen aukkoon, joka on nyt kadonnut, tai "leikkisiä" vitsailujasi sen suhteen, että hänen käsivartensa höllyvät nyt enemmän kuin silloin, kun ensi kertaa tapasitte. Vaimosi kuitenkin tarvitsee sitä, että hitto vie aikuistut.

Miehet vähättelevät tai solvaavat kumppaniensa kehoja

Lindsay toivoo jokaisen miehen pohtivan hartaasti sisäistämiään läskifobisia ja seksistisiä uskomuksia kehoista. Lindsay saa sosiaalisessa mediassa viestejä naisilta, joiden miehet vähättelevät tai solvaavat heidän kehojaan.

– Valitettavasti vastaukseni näille naisille ei ole ihanteellinen. Sen sijaan, että kehottaisin heitä kiiruhtamaan ja muuttamaan fyysistä ulkoasuaan tai laihtumaan, rohkaisen heitä jatkuvasti vahvistamaan rajojaan ja sanomaan miehelle, että tämän täytyy hitto vie lopettaa, hän sanoo.

– Eli käytännössä annan näille naisille vielä lisää töitä kotiympäristöön, jossa kyseiset naiset jo tekevät kovasti työtä, jotta eivät sekoaisi, koska kumppani pilkkaa heitä.

Ongelma ei koskaan ole naisen vartalossa

Matt ja Lindsay. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lindsay huomauttaa, ettei ongelma koskaan ole naisen vartalossa, vaan yhteiskunnan syrjivissä asenteissa ja vääristyneissä käsityksissä.

– Ja jos aviomies ei voi myötäelää mukana kumppaninsa kehon muutoksissa, hänkin on iso osa ongelmaa.

Lindsay on ollut miehensä Mattin kanssa kuusi vuotta, ja vuosien varrella myös Mattin keho on muuttunut ja hänenkin painonsa on noussut.

– En ole koskaan sinä aikana, kun olemme toisemme tunteneet, pitänyt miestäni huonompana, koska hänen kehonsa on isompi kuin tavatessamme, Lindsay sanoo.

"Miksi hitossa edes suostuit sitoutumaan koko eliniäksesi toiseen ihmiseen?"

Lindsay huomauttaa, ettei ihmisen kuulukaan näyttää aina samalta tai jämähtää tiettyyn pisteeseen ja kehoon.

– Joten, jos et keksi, miten voisit uudelleen kouluttaa aivojasi vähän (tai paljon) purkaaksesi yhteiskunnan jauhaman p*skan ja pitääksesi kumppaniasi viehättävänä minkä ikäisenä ja kokoisena tai missä tilassa tahansa, niin miksi hitossa edes suostuit sitoutumaan koko eliniäksesi toiseen ihmiseen?

"On aika tehdä se sisäinen työ, jota vaaditaan..."

Lindsayn mies rakastaa ja kunnioittaa häntä ehdoitta, ja Lindsay toivoisi samaa ihailua ja iloa kaikkiin suhteisiin alituisen kritisoinnin ja valituksen sijaan.

– Joten, miehet, on aika olla messissä vaimosi muuttuvan kehon suhteen. On aika tehdä se sisäinen työ, jota vaaditaan, jotta voit pohtia, miksi näet vaimosi tai kenen tahansa muun fyysiset muutokset negatiivisesti, Lindasay sanoo.

– Ja, jos olet valmis, on aika rakastua aktiivisesti uudelleen siihen ilmiömäisesti kehittyvään naiseen, jonka olet onneksesi saanut rinnallesi.

Lue myös:

    Uusimmat