Likaista peliä ja painostusta SDP:n pj-kisassa – Urpilaisen piirin puheenjohtaja eroaa

SDP:n puheenjohtajakisassa tunteet alkavat kuumeta. SDP:n Pohjanmaan piirin, eli Jutta Urpilaisen oman piirin, puheenjohtaja Arttu Uhlgren eroaa. MTV:n uutisten tietojen mukaan Uhlgren ilmoitti erostaan piirihallitukselle hetki sitten.

Eron taustalla on se, ettei piirijohtaja Uhlgren ole antanut tukea Urpilaiselle SDP:n puheenjohtajakisassa. Asia tuli ilmi viikonloppuna Ylen piirihallitusten puheenjohtajille tekemässä kyselyssä.

MTV:n uutisten tietojen mukaan Pohjanmaan piirihallituksessa asiassa on pöyristytty ja vaadittu, että Uhlgren ilmoittaa kantansa ja tukensa istuvalle puheenjohtajalle.

Uhlgren myöntää, että painostusta on ollut.

– Eroan siksi, että en pysty vielä muodostamaan omaa kantaani puheenjohtajakysymyksessä. En myöskään halua ohjailla puoluekokousedustajien mielipidettä omalla kannallani.

– Minusta tuntuu asiattomalta, että minua painostetaan siihen, että kanta pitää pystyä sanomaan. Tämä tilanne on vaivannut itseäni ja sen takia teen johtopäätökset, Uhlgren sanoi MTV:n uutisille.

Uhlgrenin mukaan hän on saanut viikonlopun jälkeen useita sähköposteja, Facebook-viestejä ja muita yhteydenottoja jäseniltä.

– Osa on nähnyt toimintani takinkääntönä, kun Urpilaisen oma piiri ei tue häntä. Osa on nähnyt toisin ja pitänyt hyvänä, että asiaa pohditaan kunnolla. Mielenkiintoinen kysymys.

– Jonkun verran on tullut asiatonta palautetta ja sellaista voimakkaampaa vaikuttamista, Uhlgren sanoo.

Uhlgrenin mukaan Urpilaisen lähipiiri tai puolueen korkeat tahot eivät ole olleet häneen yhteydessä asiassa.

Urpilainen kertoi eilen Ilta-Sanomissa, että Pohjanmaan piirihallitus on päättänyt tukea häntä. MTV:n uutisten tietojen mukaan päätös on tehty ilman Uhlgrenin hyväksyntää, eikä hän ole suostunut allekirjoittamaan päätöstä.

Lue myös:

    Uusimmat