Mainos

Likaista peliä ja painostusta SDP:n pj-kisassa – Urpilaisen piirin puheenjohtaja eroaa

SDP:n puheenjohtajakisassa tunteet alkavat kuumeta. SDP:n Pohjanmaan piirin, eli Jutta Urpilaisen oman piirin, puheenjohtaja Arttu Uhlgren eroaa. MTV:n uutisten tietojen mukaan Uhlgren ilmoitti erostaan piirihallitukselle hetki sitten.

Eron taustalla on se, ettei piirijohtaja Uhlgren ole antanut tukea Urpilaiselle SDP:n puheenjohtajakisassa. Asia tuli ilmi viikonloppuna Ylen piirihallitusten puheenjohtajille tekemässä kyselyssä.

MTV:n uutisten tietojen mukaan Pohjanmaan piirihallituksessa asiassa on pöyristytty ja vaadittu, että Uhlgren ilmoittaa kantansa ja tukensa istuvalle puheenjohtajalle.

Uhlgren myöntää, että painostusta on ollut.

– Eroan siksi, että en pysty vielä muodostamaan omaa kantaani puheenjohtajakysymyksessä. En myöskään halua ohjailla puoluekokousedustajien mielipidettä omalla kannallani.

– Minusta tuntuu asiattomalta, että minua painostetaan siihen, että kanta pitää pystyä sanomaan. Tämä tilanne on vaivannut itseäni ja sen takia teen johtopäätökset, Uhlgren sanoi MTV:n uutisille.

Uhlgrenin mukaan hän on saanut viikonlopun jälkeen useita sähköposteja, Facebook-viestejä ja muita yhteydenottoja jäseniltä.

– Osa on nähnyt toimintani takinkääntönä, kun Urpilaisen oma piiri ei tue häntä. Osa on nähnyt toisin ja pitänyt hyvänä, että asiaa pohditaan kunnolla. Mielenkiintoinen kysymys.

– Jonkun verran on tullut asiatonta palautetta ja sellaista voimakkaampaa vaikuttamista, Uhlgren sanoo.

Uhlgrenin mukaan Urpilaisen lähipiiri tai puolueen korkeat tahot eivät ole olleet häneen yhteydessä asiassa.

Urpilainen kertoi eilen Ilta-Sanomissa, että Pohjanmaan piirihallitus on päättänyt tukea häntä. MTV:n uutisten tietojen mukaan päätös on tehty ilman Uhlgrenin hyväksyntää, eikä hän ole suostunut allekirjoittamaan päätöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.