Liitto Kanervan Nova Group-vyyhdestä : Kaava-asioissa ei tapahtunut mitään erikoista

Varsinais-Suomen liitto näkee, ettei Nova Groupiin liittyvissä kaava-asioissa ole tapahtunut mitään erikoista.

Kansanedustaja ja Varsinais-Suomen maakuntahallituksen puheenjohtaja Ilkka Kanerva oli mukana käsittelemässä Loimaan Niittukulmaa koskevaa kaavamuutosta lokakuun kokouksessa. Kun asiasta äänestettiin uuden esityksen pohjalta marraskuussa, Kanerva ei ollut paikalla.

Nova Group vastasi aikanaan Niittukulman alueelle suunnitellun Loimaanportti-yritysalueen kiinteistöpalveluista ja tonttien myynnistä. Nova-yhtiöt tuomittiin konkurssiin viime kesänä.

Maakuntahallituksessa käsiteltiin valmisteilla olevaa maakuntakaavaa ja sitä, voiko alueelle sijoittaa vähittäiskaupan suuryksikön.

Varsinais-Suomen liiton mukaan viime syksyn kokouksissa ei tapahtunut mitään normaalista käytännöstä poikkeavaa.

Kanerva itse ei halua vastata kaava-asiaa koskeviin kysymyksiin.

- Olen luvannut poliisille, että en kommentoi näitä asioita julkisuudessa, Kanerva kertoo.

Poliisi epäilee Kanervaa lahjuksen ottamisesta. Viime kesänä konkurssiin tuomittu Nova Kiinteistökehitys maksoi Kanervan tammikuussa 2008 järjestettyjen syntymäpäiväjuhlien kuluja noin 17 000 eurolla. Kanerva on kiistänyt rikosepäilyn ja korostanut, ettei hän ole missään vaiheessa keskustellut kaavoista Nova-johtajien kanssa.

Asiassa taustatukea Kanervalle on antanut myös SDP:n puoluesihteeri Ari Korhonen.

Hänen mukaansa Kanerva ei ole pyrkinyt vaikuttamaan kaavojen käsittelyyn millään sellaisella tavalla, joka viittaisi taustalla olevan epänormaaleja tarkoitusperiä.

Korhonen on Varsinais-Suomen liiton maankäyttöjaoston puheenjohtaja ja maakuntahallituksen varapuheenjohtaja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat