Mainos

Nyt puhuu Salossa raa'asti murhatun liikuntarajoitteisen naisen poikaystävä: Heitti murhasta epäillyn ulos asunnosta ja lähti asioille – "Kun tulin takaisin, oli ruumisauto pihassa"

0:32

Salossa murhatun liikuntarajoitteisen omaiset ovat joutuneet kamalimman mahdollisen tilanteen eteen, kun nainen löytyi viime kuun alussa murhattuna asunnostaan. Poliisi ei ole kertonut tapahtuneesta paljoa, ja omaiset ovat yhä epätietoisia siitä, mikä tarkalleen johti rakastetun naisen kuolemaan.

Erityisesti naisen pitkäaikaiselle miesystävälle tapahtumien läpikäyminen on yhä selvästi vaikeaa.

MTV Uutiset tapasi uhrin miesystävän ja isän Salossa.

"Kun tulin takaisin, oli ruumisauto pihassa"

Naisen miesystävä kertoi, että heillä oli ollut illanistujaiset, joihin oli saapunut myös nyt rikoksesta epäillyt henkilöt, 23-vuotias mies ja 15-vuotias nainen. Hän päätyi kuitenkin heittämään illan aikana miehen ulos asunnosta.

Miehen piti illan aikana käydä asioilla, jonka ajaksi hän käski kaksi kaveriansa pitämään tilanteen aisoissa. Näin ei kuitenkaan mitä ilmeisemmin käynyt.

– Kävin asioilla, ja kun tulin takaisin, oli ruumisauto pihassa, mies kertoo murtuneena.

Joutui itsekin putkaan

Kaiken kukkuraksi uhrin miesystävä pidätettiin paikalta rikoksesta epäiltynä. Hän joutui istumaan putkassa jonkin aikaa. Häntä ei nyt epäillä millään tapaa henkirikoksesta.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Joni Saarimäki kertoo, että poliisi otti kiinni kymmenkunta henkilöä, eli käytännössä kaikki, jotka asunnossa olivat illan aikana olleet. Näistä vain kaksi nyt vangittua on epäiltynä murhasta.

Saarimäki kertoo, että poliisi oli käynyt ennen henkirikoksen tapahtumista asunnolla häiriökeikalla, jonka yhteydessä se tyhjennettiin ja vain uhri jäi asuntoon. Sen jälkeen asuntoon oli kuitenkin ilmeisesti palannut ihmisiä.

Poliisin käsityksen mukaan asunnossa oli tekoaikaan uhrin lisäksi ainoastaan teosta epäillyt.

Epäillyillä suhde?

Naisen miesystävän mukaan murhasta epäillyillä oli jonkinlainen suhde. Tätä tukevat hänen putkassa kuulemansa huudot.

– "Mitä tahansa tapahtuukin mä rakastan sua", hän imitoi kuulemiaan Bonnie ja Clyde -henkisiä huutoja, jotka hänen käsityksenä mukaan toinen murhasta epäilty huusi.

Tapauksen tutkinnanjohtaja Joni Saarimäki kertoo, että epäiltyjen välisen suhteen laatua selvitetään, ja poliisin näkemyksen mukaan nämä olivat ainakin jonkinlaisia tuttuja.

Miestä ei kuitenkaan epäillä esimerkiksi lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mikä puhuu seksuaalista seurustelusuhdetta vastaan.

Julma hyökkäys puolustuskyvyttömän kimppuun

Muistotilaisuudessa uhrin kasvot oli peitetty liinalla. Miesystävä tietää, että naisen kasvoihin oli kohdistunut voimakasta väkivaltaa. Tekovälinettä hän ei tiedä, eikä haluakaan tietää.

– Poliisin mukaan se kävi nopeasti.

– Kuka käy ihmisen kimppuun, joka ei pysty puolustautumaan, hän kysyy.

Murha tehtiin astaloa käyttäen. Poliisi ei tarkemmin kommentoi tekovälinettä tai mihin kehon osaan väkivalta kohdistui. 

– Väkivalta on ollut erityisen voimakasta, Saarimäki sanoo.

Useampi taho kertoo tietonaan, että ainakin teosta epäilty mies olisi käyttänyt amfetamiinia tai sen kaltaisia laittomia piristeitä tekoaikaan tai sitä edeltävänä aikana. Poliisi ei tätä vahvista.

– Viitteitä siitä, ettei siellä selvinpäin ole oltu. Selvitetään sitä ja päihteiden yhteyttä tapahtumiin, Saarimäki kertoo.

Uhri joutui riepottelun kohteeksi

Naisen isää loukkaa erityisesti se, kuinka uhrin historiaa on mediassa riepoteltu ja käyty hänen menneisyyttään läpi pyörätuoliin joutumisesta lähtien.

Nainen joutui tytöstä asti painimaan monien vaikeuksien kanssa, joiden läpikäyminen julkisuudessa satutti hänen omaisiaan.

– Kaivellaan kymmenen vuoden takaisia juttuja. Ihan kuin haettaisiin syyllistä, naisen isä lataa rikospaikan edustalla tuodessaan paikalle muistokynttilää.

Jos mahdollista, menetys tuntuu vielä entistä pahemmalla sen takia, että naisen elämä oli menossa parempaan suuntaan. Isä oli tyttärensä kanssa käynyt lääkärissä Turussa henkirikosta edeltävinä päivinä.

– Juuri kun kaikki oli parempaan päin menossa, hän toteaa.

Motiivi mysteeri

Miksi nainen tapettiin? Siitä ei lähipiirillä ole tietoa.

– Ei mitään hajua, naisen miesystävä kertoo.

– Hän oli täysin syytön, hän toteaa. Hänen tiedossaan ei ole mitään järjellistä motiivia julmalle henkirikokselle.

– Tämä on hullu kaupunki.

Saarimäki kertoo, että poliisi on pyrkinyt selvittämään motiivia, ja työ jatkuu tältä osin. Hänen mukaansa motiivista on jonkinlainen käsitys, mutta poliisi ei siitä enempää lausu. Aiemmin poliisi on kommentoinut tekoon liittyneen mahdollisesti jonkinlainen riita.

Kumpikin omaisista kertoo, että poliisi on vaiennut rikostutkinnan tuloksista myös uhrin läheisille. Tietoa ei juuri ole tullut, vaan sitä odotetaan saatavan oikeudenkäynnissä. Tekopaikka on myös suljettu, eivätkä omaiset pääse esimerkiksi hakemaan omaa tai uhrin omaisuutta asunnosta, jossa verityö tehtiin.

Saarimäen mukaan asunto on eristettynä, koska tekninen tutkinta on pitkäkestoista toimintaa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja