Uusia paljastuksia Iisalmessa kadonneen Juuson viimeisistä hetkistä – mies houkuteltiin ex-heilan luo, ja sitten alkoi tappelu

Poliisi on paljastanut uusia yksityiskohtia tapetuksi uskotun Juuso Sirviön viimeisistä hetkistä. Poliisi epäilee, että mies kuoli tappelun tuoksinnassa.

Iisalmessa noin kolme viikkoa sitten kadonneen ja tapetuksi epäillyn Juuso Sirviön uskotaan joutuneen ennen kuolemaansa tappeluun. Välikohtauksessa oli osallisena Sirviön entinen naisystävä ja naisen nykyinen miesystävä.

Kaksikkoa epäillään Sirviön taposta, ja kumpikin on myöntänyt osallisuutensa miehen kuolemaan.

Sirviö oli houkuteltu paikalle

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Mikko Lyytinen kertoo, että pariskunta oli houkutellut Sirviön luokseen Tervoon ja tehnyt tälle väkivaltaa, joka johti miehen kuolemaan.

Poliisin käsitys on, että pariskunnan ja Sirviön välillä oli tilanteessa riitaa, ja että erimielisyydet olivat kärjistyneet tappeluksi. Toistaiseksi Lyytinen ei halua kommentoida henkirikoksen tarkkaa tekotapaa muuten, kuin että Sirviölle oli tehty ulkoista väkivaltaa.

– Kyllä häntä oli pahoinpidelty, Lyytinen toteaa.

Oliko tarkoitus tappaa?

Poliisilla ei ole varmuutta siitä, oliko pariskunta varsinaisesti valmistautunut miehen surmaamiseen, vaikka mies olikin houkuteltu tapaamiseen.

– Suunnitelmallisuus kyllä nousee pintaan, kun puhutaan houkuttelemisesta. On kuitenkin eri asia, jos ajatus hengen riistämisestä on syntynyt esimerkiksi tappelun yhteydessä – jos on ollut alun perin tarkoitus antaa esimerkiksi jonkinlainen opetus, Lyytinen muotoilee.

On mahdollista, että päihteillä on ollut osuutta tapahtuneeseen. Ainakin epäillyt itse ovat kertoneet, että ennen tekoa oli juotu alkoholia.

– Kuulusteluissa on vedottu alkoholista johtuvaan muistamattomuuteen. He ovat siis itse kertoneet, että olisi nautittu päihteitä ennen tapahtumaa, Lyytinen sanoo.

Varmuutta päihteiden osuudesta ei kuitenkaan ole.

– En halua ottaa kantaa siihen, missä määrin alkoholia on mahdollisesti nautittu. Poliisilla ei ole varmaa tietoa, sillä kiinniotto tapahtui vasta päivien päästä henkirikoksen jälkeen.

Taustalla vanhoja erimielisyyksiä?

Toistaiseksi Lyytisen tietoon ei ole tullut vielä mitään yhtä selkeää motiivia verityölle. Hän kuitenkin uskoo, että teon taustalla ovat vaikuttaneet osallisten väliset aiemmat ihmissuhteet.

– Henkirikoksesta epäillyn pariskunnan naisella oli aiemmin suhde uhriin, ja jokin siinä oli jäänyt häntä kaivelemaan.

Vanhat erimielisyydet eivät kuitenkaan välttämättä yksin selitä julmaa tekoa.

– Periaatteessa yhteydenpito uhrin ja naisen välillä ei ole ollut ennen tekoa kovinkaan tiivistä. On osin auki, miksi on päätetty houkutella mies tapaamiseen ja päädytty henkirikokseen.

– Epäiltyä pariskuntaa on kuulusteltu lähes päivittäin, ja lähipäivinä jatkamme kuulusteluja edelleen. Jospa motiivikin aukeaisi pian kokonaisuudessaan.

Henkirikosta on tutkittu tappona, mutta Lyytisen mukaan on mahdollista, että rikosnimike elää vielä.

– Syyttäjän kanssa pidämme vielä palaveria nimikkeestä.

Verinen auto paljasti

Henkirikosepäilyyn johtanut tapahtumasarja sai alkunsa 5. toukokuuta, kun Juuso Sirviö katosi kotipaikkakuntansa Iisalmen keskustasta. Häntä etsittiin ensin kadonneena henkilönä, mutta poliisi alkoi pian epäillä miehen joutuneen henkirikoksen uhriksi.

Merkittävin henkirikosepäilyyn johtanut seikka oli Sirviön auto, joka löydettiin miehen entisen naisystävän ja tämän nykyisen miesystävän pihapiiristä lukkojen taakse kätkettynä. Autossa oli verijälkiä.

Kaksikko otettiin kiinni ja myöhemmin vangittiin taposta epäiltynä. Sirviön ruumis löydettiin, kun kaksikko myönsi aiheuttaneensa tämän kuoleman ja osoitti poliisille ruumiin kätköpaikan kartalta.

Mies oli haudattu maahan Tervon alueelle.

Ruumiille on tehty löytämisen jälkeen oikeuslääketieteellisiä tutkimuksia. Niiden tuloksia saadaan vielä odottaa.

Henkirikoksesta epäillyllä naisella on MTV Uutisten tietojen mukaan aiempaa rikostaustaa. Häntä ei kuitenkaan ole aiemmin epäilty henki- tai väkivaltarikoksesta. Epäillyllä miehellä ei ole MTV Uutisten tietojen mukaan rikoshistoriaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja