Pernon kaksoismurha: Mikä sai rikosrekisterittömän nuorukaisen ampumaan? MTV jututti naapureita ja poliisia, joka ei kerro, katuuko mies tekoaan

5:54
Kouvolalaismiestä vaaditaan vangittavaksi Turun kaksoismurhasta ja murhan yrityksistä – katso videolta, miltä epäilty näyttää.

Turun Pernon kaksoismurhasta epäilty 27-vuotias mies vangittiin tänään Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa epäiltynä kahdesta murhasta ja kolmesta murhan yrityksestä viime lauantaina Paavolankadulla.

Ampumatapaus sattui lauantaiaamuna kello neljän jälkeen, kun sekä sisällä kerrostalossa että sen välittömässä läheisyydessä ammuttiin ampuma-aseella.

– Epäillään suunnitelmallisuutta, ja teon raakuus muuten viittaa siihen, ettei ole kyse taposta, tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio perustelee rikosnimikettä murha.

Nimikkeet voivat kuitenkin muuttua esitutkinnan myötä. Miestä epäillään lisäksi huumausainerikoksesta ja ampuma-aserikoksesta.

Poliisi ei kommentoi sitä, liittyykö tapauksessa tutkinnassa oleva huumausainerikos tutkinnassa olevaan henkirikokseen ja jos liittyy, niin miten.

Naapuri kertoo nähneensä haulikon hylsyn

Rikos tapahtui Paavolankadulla sijaitsevassa kerrostaloasunnossa. Rapun ylimmässä kerroksessa sijaitsevan asunnon ovessa on yhä poliisin teippaukset ja oven lukko on peitetty. Paikalla on hieman puruja ja ovessa jälkiä, mutta on mahdotonta sanoa, ovatko ne peräisin rikoksen tekohetkeltä vai tulleet vasta sen jälkeen.  

MTV haastatteli viereisessä rapussa asuvaa naapuria, joka kertoi itse havahtuneensa rikokseen poliisien saapuessa paikalle neljän jälkeen yöllä. Seuraavana päivänä hän kertoo nähneensä takapihalla punaisen aseen hylsyn, joka naisen kuvauksen perusteella voisi olla peräisin haulikosta. Poliisi kuitenkin hänen mukaansa keräsi sen talteen.

Tutkinnanjohtaja Kristiina Kontio ei vahvistanut MTV Uutisille, että teossa olisi käytetty haulikkoa.

– Esitutkinnan myöhemmässä vaiheessa avataan varmasti tarkemmin, hän lupaa.

”Kyseessä on hyvin poikkeuksellinen rikosepäilty”

Tapahtuneesta järkyttynyt naapuri kertoo, että talossa toivotaan lisätietoja siitä, mitä pääsiäislauantaina tapahtui. Erityisesti huolta herättää ajatus siitä, että ulkona ammutut laukaukset olisivat voineet osua esimerkiksi ikkunasta katsoneeseen asukkaaseen. Hän kuitenkin on tyytyväinen siitä, että koronatilanteen vuoksi baarit ovat olleet kiinni, joten perjantain ja lauantain välisenä yönä ei ollut enempää liikkujia, joita tilanne olisi voinut vaarantaa.

Poliisi lupaa tiedottaa asiasta heti, kun se on mahdollista.

– Poliisi tietysti ymmärtää sen tiedottamisen ja tiedon jakamisen tarpeen, koska kyseessä on hyvin poikkeuksellinen rikosepäilty, mikä herättää myös yleisön mielenkiintoa ja vähän pelkoakin. Pyritään toki tiedottamaan heti, kun se on esitutkinnallisesti mahdollista, Kontio kommentoi.

Poliisi: Kolmesta varsinaisesta kohteesta yksi kuoli

Ampumavälikohtauksessa kuolivat 27-vuotias mies ja 25-vuotias nainen, joista naisen kuvataan olleen tilanteessa sivullinen. Miestä poliisi kuvailee surmateon varsinaiseksi pääkohteeksi. Uhri oli ehtinyt ennen kuolemaansa soittaa hätäkeskukseen.

Asunnossa, jossa toinen uhri oli ennen surmansa saamista oleskellut, tavattiin myös 23-vuotias mies ja 49-vuotias nainen. Näiden uskotaan piilotelleen asunnossa, ja näin välttäneen vakavan väkivallan kohteeksi joutumisen. Mies ja nainen tunsivat uhrin ja poliisi uskoo heidän olleen vaarassa joutua henkirikoksen uhriksi, jos tekijä olisi heidät löytänyt. Tämän takia tapausta tutkitaan myös heidän osaltaan murhan yrityksinä. Rikoksen uhrina kuolleen kerrotaan majoittuneen kyseisessä asunnossa.

Yksi sivullinen kuoli, toinen sairaalaan

25-vuotiaan naisen lisäksi teossa oli myös uhrina toinen sivullinen. 29-vuotias mies, joka joutui teräaseen iskun vuoksi sairaalaan vakavasti loukkaantuneena. Myös puukotettu oli epäillylle poliisin käsityksen mukaan entuudestaan tuntematon.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan he ovat täysin sivullisia, mutta tottakai sekin on sellainen seikka, jota vielä esitutkinnassa selvitetään, Kontio kertoo.

Hän ei tässä vaiheessa ota tarkemmin kantaa siihen, että onko sivulliseksi luonnehdituilla uhreilla ollut jotain yhteyttä muihin rikoksen uhreihin.

Katuuko mies tekoaan? "En kommentoi"

Teosta epäillyllä Kouvolassa kirjoilla olevalla miehellä ei ole aiempia rikostuomioita ja tutkinnanjohtaja Kontio vahvistaa, että hän ei ole aiemmin ollut poliisin kanssa tekemisissä.

Kontio kertoo, että epäillyn kuulustelut jatkuvat, mutta hän on ollut tähän mennessä yhteistyökykyinen. Miehen on aiemmin kerrottu pääpiirtein myöntäneen tapahtumat.

Kontio ei esitutkinnan tässä vaiheessa halunnut avata motiivia, mutta toistaa poliisin tiedon siitä, että teon motiivista on poliisilla käsitys. Hän ei kuitenkaan tarkemmin kerro kuulusteluiden sisällöstä tai siitä, onko mies osoittanut katumusta.

– En kommentoi sitä, hän toteaa.

Poliisi on kiittänyt yleisöä saamistaan vihjeistä ja havainnoista. Niitä ollaan kuitenkin yhä valmiita ottamaan vastaan lisää.

Poliisi toivoo mahdollisia tapahtuneeseen liittyviä havaintoja tai tietoja puhelimitse virka-aikaan kello 8–16 poliisin vihjenumeroon 050 326 8089 tai lähettämään samaan numeroon tekstiviestin, jossa on yhteydenottajan yhteystiedot.

4:57

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja