Mainos

Liikenneministeri Linnainmaa vetosi AKT:hen

Liikenneministeri Tuula Linnainmaa (kok.) vetosi Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoon AKT:hen, jotta se purkaisi venäläisiin rekkoihin kohdistuvan boikotin. Venäjän liikenneministeri Nikolai Tsah aikoo perua Suomen-vierailunsa ensi viikolla, jos boikottia ei pureta.

Linnainmaa toivoi kirjeessään, että AKT:n puheenjohtaja Kauko Lehikoinen (sd.) vaikuttaisi boikotin purkamiseen. Lehikoinen kertoi illalla, että AKT käsittelee asiaa huomisaamuna.

Linnainmaa korosti vetoomuksessaan, että AKT:llä ja liikenneministeriöllä on yhteinen tavoite parantaa liikennettä Venäjällä ja saada suomalaisrekkojen huono kohtelu loppumaan.
-Boikotin purkaminen on aiheellista, jotta ministerivierailu toteutuisi ja liikenneongelmien ratkomisessa edettäisiin. Vierailun aikana on tarkoitus neuvotella maantiekuljetusten ongelmista, Linnainmaa muistutti.

Venäjän liikenneministeriö on ilmoittanut Suomeen, että ministeri Tsahin vierailu peruuntuu, jollei boikottia pureta. AKT aloitti venäläisten rekkojen lastinkäsittelyä koskevan boikotin eilen. Boikottia tukevat myös elintarviketyöläiset, jotka eivät myöskään lastaa venäläisiä rekkoja eri tuotantolaitoksissa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.