Liiga auki? Leijonalegenda ärähtää nykytilasta: "Pelaajia myydään eteenpäin, eikä ole mitään jännitystä"

Vilttiketjussa puidaan Karjala-turnausta ja Huuhkajien tulevaa historiallista karsinta-ottelua Liechtensteiniä vastaan 14:44
Vilttiketjussa puitiin myös Karjala-turnausta ja Huuhkajien tulevaa EM-karsintaottelua Liechtensteinia vastaan.

Keskustelu jääkiekon SM-liigan ympärillä on kuumentunut, kun urheiluoikeuden asiantuntija Olli Rauste esitti hiljattain MTV Urheilulle näkemyksen, että suljettu liiga olisi kilpailulain vastainen. Liigakarsintojen puolesta on vankat liputtajansa.

– Jos minulta kysytään, niin ilman muuta heti takaisin karsinnat, vaikka se asia ei ole noin yksiselitteinen. Tuo oli aika mielenkiintoinen setti, mikä sieltä (Rausteelta) tuli, koska mekaanisesti ja teknisesti ajateltuna Liiga on auki: ei muuta kuin kuponkia sisään ja täytät kriteerit, niin pääset tulemaan. Mutta faktisestihan se on niin kiinni kuin voi olla, Telian juontaja ja jääkiekkotoimittaja Tuomas Nyholm sanoi Huomenta Suomen Vilttiketjussa.

– Mitkä ovat seuraavat askeleet, mitä nyt tapahtuu? Jään todella isolla mielenkiinnolla odottamaan sitä, Nyholm lisäsi.

Leijonalegenda Heikki Riihiranta on niin ikään muutoksen kannalla. Nykyisellään liigan kellarikerroksessa ei ole urheilullista panosta, jos joukkue on jäämässä pudotuspelien ulkopuolelle.

– Kyllä minun mielestäni kilpailua pitää olla häntäpäässä ja tietysti kilpailua mestaruudesta. Se tekee urheiluun jännittävyyden. Ajatellaan loppupelejä, jos ne ovat selvät: sitten pelaajia myydään taas eteenpäin ja ei ole mitään jännitystä. Ei ole yleisöä, ei enää tule pelejä, Riihiranta paalutti.

Toimisiko Suomessa Ruotsin malli? Katso koko keskustelu ylälaidan videolta.

Lue myös:

    Uusimmat