Jussi Tapola haluaa SM-liigan tyhjennysmyynnit kuriin – ehdottaa radikaalia muutosta jo ensi kaudelle

Jussi Tapolalta radikaali ehdotus – näin tyhjennysmyynnit laitettaisiin kuriin 3:00
Jussi Tapolalta radikaali ehdotus – näin tyhjennysmyynnit laitettaisiin kuriin.

SM-liigan ympärillä on viime ajat kohistu seurojen tyhjennysmyynneistä. Mahdollisuutensa pudotuspeleihin menettäneet Sport ja SaiPa ovat tyhjentäneet joukkueitaan parhaista pelaajista kuluissa säästääkseen. Tulosruudun viikon vieraana ollut Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola haluaa tyhjennysmyynneille stopin.

Tulosruudun viikon vieraana ollut Tapola haluaa tilanteeseen muutoksen heti, eikä vasta sitten, kun sarja mahdollisesti joskus avataan.

– Minun mielestäni ensi kaudelle pitäisi ehdottomasti ottaa jonkinlainen palkkalattia tai joku sääntö, joka takaisi sen, että ei pystyisi kokonan joukkuetta tyhjentämään siirtorajalla. Mikä se sääntö on, sitä Liigan johtoryhmän varmaan sietää pohtia, Tapola linjaa.

– Pystyttäisiin säilyttämään kilpailukykyinen sarja loppuun asti, ja kaikissa peleissä olisi kiinnostavat joukkueet, eikä ihan tällaista tyhjennysmyyntiä, mitä on nyt nähty, pystyttäisi toteuttamaan.

SM-liigan avaaminen nousee kuumaksi puheenaiheeksi aina keväisin. Niin nytkin.

Tapolalla ei ole antaa suoraa kantaa suljetun tai avonaisen sarjan paremmuudesta.

– Tiedostan kyllä, mitkä haasteet siinä tulevat, jos sarja avataan. Miten se kilpailullisuus sadaan Mestis-tasolta nousemaan? Montako Liiga-joukkuetta tulee varsinaiseen sarjaan, ja miten sen seuraavan tason rahat ja talous menevät?

– On tosi monta kysymystä, mitkä pitää ratkaista. Ei se ole ihan niin yksinkertainen asia, että avataan vain sarja.

Tapola painottaa, että ratkaisuiden tulisi palvella suomalaista jääkiekkoa sen "kaikilla rintamilla", sekä Liigassa että Mestiksessä. Päätöksiä ei pidä tehdä pelkästään talouden ehdoilla.

– Uskon, että sitä pohditaan ja viisaat miehet ovat päättämässä, ja siihen löytyy sellainen hyvä muoto, että saataisiin nykyistä järjestelmää kehitettyä.

– Tähän päätöksentekoon pitäisi ottaa urheiluihmiset mukaan, ettei mietittäisi vain talouden kannalta, Tapola sanoo.

– Monesti haaste tulee siitä, että toimitusjohtajat päättävät asioita, ja silloin mennään hyvin puhtaasti talous edellä ja urheilu jää taka-alalle. Pitäisi ottaa sekä talous että urheilu käsittelyyn.

Tapolalla ja Tapparalla on lauantaina edessä suuri haaste, kun joukkue kohtaa Luulajan CHL:n loppuottelussa. Viime vuoden finaalitappion jälkeen Tappara janoaa mestaruutta kahta kauheammin. Viikon vieras -haastattelussa Tapola muun muassa pui Tapparan tilannetta kauden toistaiseksi tärkeimmän ottelun alla.

Voit katsoa koko haastattelun alla olevalta videolta.

”Tulos ei ole ollut, mitä on haluttu” – Tulosruudun viikon vieras Jussi Tapola ruotii Tapparan iskukyvyn ennen CHL-finaalia 11:29


Lue myös:

    Uusimmat