Eniten eläinperäistä rautaa saaneilla oli 26 prosenttia suurempi riski kakkostyypin diabeteksen kehittymiseen, tutkimus havaitsi.
Harvardin yliopiston kansanterveyteen keskittyneen laitoksen tutkimuksessa selvisi, että runsas punaisen lihan nauttiminen lisää sairausriskiä. Punaisen lihan sisältämä hemirauta näyttäisi nostavan riskiä sairastua kakkostyypin diabetekseen.
Nature Metabolism -lehdessä julkaistun tutkimuksen mukaan kasviperäinen rauta ei nostanut kakkostyypin diabeteksen riskiä.
Katso myös: Diabeteksen hyvä hoito voi säästää äkkikuolemaan johtavalta infarktilta. Juttu jatkuu videon alla.
8:34Haastateltavana asiantuntijaylilääkäri Elina Pimiä Suomen Diabetesliitosta
Lihasyönnin ja diabetesriskin välillä "merkittävä yhteys"
Hemiraudan vaikutuksia tutkittiin perkaamalla ravintoraportteja 36 vuoden ajalta. Ravintotietoa oli kerätty yli 200 000 terveystutkimukseen osallistuneelta osanottajalta.
