Mainos

Lieksan tappajakarhu oli pahasti nälkiintynyt

Lieksassa eilen maatalon pihaan hyökännyt karhu oli todennäköisesti sairas. Riistantutkijoiden mielestä talviuniltaan kesken heränneen karhun käyttäytyminen oli äärimmäisen harvinaista.

Eilen Lieksassa häiriköinyt uroskarhu odottaa nyt tarkempia tutkimuksia lieksalaisessa pienteurastamossa. Karhu on tutkijoillekin suuri mysteeri. Se tiedetään, että eläin on ollut liikkeelle jo viikkoja, ja karhun talviuni on jäänyt ehkä kokonaan nukkumatta. Karhu oli sairas tai ainakin hyvin heikkokuntoinen.

- Karhulta puuttui kokonaan sille tyypillinen rasvakerros eli se oli täysin päivittäisen ravinnon varassa, arvioi puheenjohtaja Esa Räty Lieksan riistanhoitoyhdistyksestä.

Eilen karhun oli pakko saada syötävää ja se hyökkäsi Lieksan Hattuvaaran kylässä maatalon pihassa kahden koiran kimppuun. Kotiin palannutta talonväkeä odotti näky, jota ei ole Suomessa ennen koettu. Karhu oli tappanut toisen koiran ja haudannut jäännökset lumikasaan. Riimua peto ei ollut jaksanut katkaista. Karhu oli selvästi tehnyt itselleen haaskan ja aikoi palata paikalle. Näin tapahtuikin ja poliisin oli pakko ampua häirikkökarhu.

- Karhun liikkuessa pihapiirissä nälkäisenä ovat ensimmäisenä vaaravyöhykkeessä luonnollisesti kotieläimet, mutta on myös mahdollista, että nälkä ajaa karhun jopa ihmisten kimppuun, sanoo Lieksan kihlakunnan poliisipäällikkö Pentti Nurminen.
Normaalisti kesken talviunien herännyt karhu asettuu nukkumaan varapesään. Silloinkaan se ei tutkimustiedon mukaan ryhdy saalistamaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 07.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.