Mainos

Liedon raju palo tyhjensi koko kerrostalon

Liedon raju kerrostalopalo tyhjensi koko talon asukkaista.

Kolmikerroksisen kivitalon katto ja ullakko tuhoutuivat täysin tulipalossa iltapäivällä Liedon keskustassa Varsinais-Suomessa. Asuinhuoneistot säästyivät kuitenkin suurilta vahingoilta.

-Kattorakenteita tippui parvekkeille. Jokunen ikkuna on myös voinut mennä rikki ja vähän savua päästä sisälle, Varsinais-Suomen aluepelastuslaitoksen paloesimies Pertti Väisänen kertoi.

Palokunta evakuoi talon molempien rappujen asukkaat, eikä kukaan heistä loukkaantunut palossa. Väisäsen mukaan asukkaat ehtivät poistua talosta rauhassa ja yhdestä asunnosta saatiin kissa ja koirakin turvaan.

-Porraskäytävässä ei ollut savua, ja siellä oli helppo liikkua. Jotkut ottivat mukaansa vähän vaatteita ja tavaroita poistuessaan, hän kertoo.

Osa evakuoiduista asukkaista odotteli koteihinsa pääsyä aluksi talon pihalla. Parin tunnin odottelun jälkeen selvisi, ettei taloon ole menemistä, koska sähköt, lämmitys ja vesi jouduttiin katkaisemaan.

Vesisateen takia tuhoutuneen katon tilalle alettiin rakentaa nopeasti väliaikaista kattoa sähkölaitteiden suojaksi.

-Sitä tehdään nyt vimmatusti. Tärkeintä olisi, että ihmisten pakastimet saataisiin päälle, pelastustöitä johtanut palomestari Pertti Salminen huolehti.

Hän arveli jälkiraivaustöiden kestävän ainakin sunnuntaiaamuun saakka.

Suurin osa talon 40 asukkaasta löysi majapaikan tuttavien tai sukulaisten luota. Kymmenelle asukkaalle järjestettiin hotellimajoitus.

(MTV3-STT)

Lue lisää:

KATSO VIDEO PALOPAIKALTA

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.