Mainos

Libanoniin vaaditaan rauhanturvaajia islamilaisista maista

Islamilaisten maiden järjestön pääsihteeri katsoo, että muslimimaiden olisi lähetettävä konfliktialueelle noin 7000 rauhanturvaajan joukot.

Islamilaisten maiden järjestö OIC kehottaa jäsenmaitaan lähettämään YK:n Libanonin operaatioon yhtä paljon joukkoja kuin Euroopan maat. Järjestön pääsihteeri Ekmeleddin Ihsanoglu sanoo, että muslimimaiden on yllettävä samaan kuin eurooppalaisten.

- Eurooppalaiset ovat lähettämässä 7000 rauhanturvaajan joukot, joten OIC-maiden pitäisi pystyä samaan. Silloin tarvittavat 15 000 miestä olisivat koossa, Ihsanoglu katsoo.

YK:n suunnitelman mukaan joukkojen määrää Libanonissa lisätään 13 000:lla maassa jo olevien 2000:n lisäksi. EU:n ulkoministerit ovat jo päättäneet lähettää 7000 rauhanturvaajaa. Näistä 2500 tulee Italiasta, ja joukko lähtee Italian television mukaan matkaan jo tänään.

Islamilaisista maista Indonesia ja Malesia ovat kumpikin tarjonneet 1000 rauhanturvaajan joukkoja. Brunei ja Turkki ovat ilmoittaneet osallistuvansa operaatioon ja Pakistan on kertonut harkitsevansa tehtävää.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.