LG:n voitot romahtivat

Vaisun tuloksen syynä ovat lähinnä litteitä näyttöjä ja televisioita valmistavan yksikön raskaat tappiot sekä Etelä-Korean valuutan wonin vahvistuminen.

Eteläkorealaisen elektroniikkajätin LG Electronicsin voitot supistuivat viime vuodesta 86 prosenttia tammi-maaliskuussa. Voittoa kertyi kuitenkin 83,2 miljardia wonia eli noin 63 miljoonaa euroa.

LG sanoo tulostiedotteessaan, että vaisun tuloksen syynä ovat lähinnä litteitä näyttöjä ja televisioita valmistavan yksikön raskaat tappiot sekä kotimaan valuutan wonin vahvistuminen, joka heikensi kilpailukykyä.

LG on myös maailman neljänneksi suurin matkapuhelinvalmistaja. Matkapuhelimiin yhtiö laittaakin nyt uskonsa: tiedotteessa arvioitiin, että loppuvuotta kohti konsernin voitot kasvavat puhelinten menekin kasvun ja plasmatelevisioiden tappioiden supistumisen myötä.

Vuoden ensimmäisellä neljänneksellä LG toimitti 11,1 miljoonaa kännykkää. Sekä toimitusten määrä että voittomarginaalit jäivät viime vuoden lopun luvuista, mutta loppuvuosi onkin perinteisesti matkapuhelinkaupan vilkkainta aikaa.

(MTV3-STT-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat