Lewis Hamiltonin saama lahja ei ollut ensimmäinen laatuaan – kertoi ikimuistoisesta kohtaamisesta Michael Schumacherin kanssa: "Todella, todella erityinen hetki minulle"

Lewis Hamilton sai Eifelin GP:n voiton jälkeen upean muiston noustuaan Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen voittotilaston kärkeen. Mick Schumacherin luovuttama isänsä kypärä ei ole Hamiltonin kokoelmissa ensimmäinen laatuaan.

Hamilton oli silminnähden otettu saadessaan nuoremmalta Schumacherilta kypärän, jota tämän isä käytti Mercedes-vuosinaan 2010–12. Kohtaaminen oli monien mielestä tunteikas hetki, eikä vähiten siksi, että Hamilton oli Michael Schumacherin manttelinperijä Mercedeksellä, kun tämä lopetti uransa kauden 2012 jälkeen.

Vuosina 2010–13 Mercedes-tallia johtanut Ross Brawn on jopa sitä mieltä, ettei Mercedes olisi noussut nykyiseen loistoonsa ilman Schumacherin työpanosta.

Hamiltonin ja Mick Schumacherin kohtaamista läheltä todistanut, Eifelin GP:ssä kolmanneksi sijoittunut Renault-kuski Daniel Ricciardo oli jopa hieman kateellinen Hamiltonin saamasta lahjasta.

– Se on yksi upeimmista lahjoista, mitä olen urheilussa nähnyt, Ricciardo sanoi kilpailun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Hamilton puolestaan paljasti, ettei Schumi-kypärä ole hänen kokoelmissaan ensimmäinen laatuaan.

 – Minulla itse asiassa on jo yksi Michaelin kypärä. Yksi todella, todella erityinen hetki minulle koitti Abu Dhabissa 2012. Menin tuolloin Mercedeksen tiloihin ja tapasin Michaelin. Vaihdoimme kypäriä, ja se on hetki, jonka muistan ikuisesti.

– Seisoin siinä jonkun sellaisen kanssa, jota olin seurannut tv:stä kasvaessani. Se, että urheilijat vaihtavat pelipaitoja tai kypäriä, on suurin mahdollinen tapa osoittaa kunnioitusta, ja se, että tämän lajin legenda teki niin minun kanssani, oli todella erityistä.

Sunnuntain kohtaaminen Mick Schumacherin kanssa sykähdytti Hamiltonia eri tavalla. 

– Vetää uskomattoman nöyräksi, että hänen perheensä kunnioitti minua. Hänen poikansa on loistava lahjakkuus ja todella aito ihminen. Michael on selvästi kasvattanut Mickistä hienon miehen, ja odotan innolla, miten Mickin ura etenee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja