Lewis Hamiltonin hyökkäys Mercedeksen strategiahuoneeseen tallentui videolle: ”Tuo oli siitä, että annoitte minulle mediumrenkaat!”

Kovaa kritiikkiä Mercedeksen taktista valintaa kohtaan kisan aikana antanut Lewis Hamilton oli Monacon GP:n voittonsa jälkeen helpottuneella tuulella. Ensitapaaminen tallin päästrategistin kanssa sujui kosteissa merkeissä.

Mercedes aloitti kärkitiimeistä varikkokäynnit Ferrarin Charles Leclercin aiheuttaman turva-autotilanteen aikana. Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas tulivat ensimmäisenä sisään, ja Mersu vaihtoi kummallekin keskikovat renkaat.

Ferrarin Sebastian Vettel ja Red Bullin Max Verstappen tulivat perästä ja ottivat kovat kumit alle. Hamilton joutui kisan loppuun ajamaan 68 kierrosta samalla muita pehmeämmällä rengassarjalla ja oli kärsiä siitä kalliisti.

– On jälkiviisaana aika selvää, että kovilla tulos olisi ollut samanlainen. Ehkä vain vähemmän stressaava. Me haluamme vähän lisätä jännitystä, tokaisi Mercedeksen päästrategisti James Vowles tiimin julkaisemalla somevideolla.

Videolla Vowles odotti Hamiltonia saapuvaksi tiimipalaveriin, jossa brittikuskin kritisoima ratkaisu avattaisiin uudelleen.

– Nyt se on jo ehkä ihan hauskaa, mutta odotan, että Lewis tulee kysymään, miksi otitte ne renkaat, mihin minä vastaan, että ei olisi pitänyt ottaa niitä renkaita. Ja se on aika lailla siinä.

– Toivottavasti hän antaa minulle halauksen, sitten iloitsemme hetken ja menemme puhumaan vakavammin siitä, mitä tapahtui, Vowles ennakoi tapahtumien kulkua.

Kaikkea hän ei kuitenkaan osannut odottaa. Seuraavaksi Hamilton hyökkäsi taktiikkahuoneeseen ja kasteli Vowlesin sekä pääkisainsinöörin Andrew Shovlinin kuohuviinillä muiden insinöörien suojatessa arvokkaita tietokoneitaan roiskeilta.

– Tuo oli ***** siitä, että annoitte minulle mediumrenkaat 68 kierroksen ajaksi! Hamilton tokaisi ja nauratti strategiahuoneen väkeä.

Lue myös:

    Uusimmat