Lewis Hamiltonilta on odotettu isoja F1-uutisia, mutta mitään ei kuulu – maailmanmestari Jenson Button uskoo tietävänsä syyn

F1-autojen lanseeraukset ja kuskien tunnelmat kauden alla 16:40
Video: F1-autojen lanseeraukset ja kuskien tunnelmat kauden alla

Jatkuuko F1:n seitsenkertaisen maailmanmestarin Lewis Hamiltonin formulaura vai ei? Tämä iso kysymys on yhä tapetilla, sillä uutisia ei ole kuulunut. F1-maailmanmestari Jenson Button uskoo tietävänsä syyn sille, miksi Hamilton jankkaa sopimuspäätöstään.

Hamiltonin nykyinen Mercedes-sopimus päättyy tämän kauden jälkeen. Siitäkin huolimatta, vaikka Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff on pitänyt lähes varmana Hamiltonin jatkoa, mitään uutisia ei ole tipahtanut julkisuuteen.

Mysteeri on yhä voimissaan, kun uusi kausi käynnistyy tällä viikolla.

Mutta miksi Hamilton jahkailee sopimuspäätöksensä kanssa?

Vuoden 2009 F1-maailmanmestari Jenson Button uskoo tietävänsä syyn.

– Sen on pakko liittyä siihen, että hän haluaa nähdä, onko Mercedes kilpailukykyinen tällä kaudella, Button totesi The Telegraphille.

– Koska miksi muuten hän jättäisi päätöksen näin myöhäiseen vaiheeseen? Hän tietää, miten ärsyttävää on vastailla samoihin ja samoihin kysymyksiin koko ajan.

– Koska on selvää, että median pitää kysyä hänen sopimustilanteestaan. Ja se varmasti ärsyttää häntä. En näe mitään muuta mahdollisuutta kuin sen, että hän haluaa nähdä, miten nopea Mercedeksen auto on, Button pyöritteli.

Mercedeksen kannalta tilanne ei näytä tällä hetkellä valoisalta. Mercedes paini ongelmien keskellä Bahrainin talvitesteissä, mikä lisäsi entisestään kysymyksiä siitä, miten Hamilton näkee uransa jatkon saksalaistallissa.

– Niin, tekeekö hän jatkosopimuksen, jos hän ei pysty menestymään heidän autollaan? Vai miettiikö hän, että mikäli tilanne ei muutu paremmaksi, pistän ajohanskat naulaan. Kuka tietää? Button jatkoi Hamiltonin tilanteesta.

F1-kauden avauskisa ajetaan sunnuntaina Bahrainissa.

Lue myös:

    Uusimmat