Lewis Hamilton paljasti syyn lyhyelle F1-jatkolleen – tulevaisuuden yllä aidosti kysymysmerkkejä

Mercedeksen brittikuski Lewis Hamilton lähti lopulta samalle linjalle kuin hänen tallikaverinsa Valtteri Bottas. Hamilton allekirjoitti vain vuoden mittaisen jatkon saksalaistallin kanssa. Hamilton paljastaa, että nimenomaan hän oli se, joka halusi vain lyhyen jatkon. Britin tulevaisuuden yllä on paljon epävarmuuksia.

36-vuotias Hamilton voitti viime kaudella jo seitsemännen kuljettajien maailmanmestaruutensa. Tämän myötä hän nousi F1-legendan Michael Schumacherin rinnalle kaikkien aikojen mestaruustilaston kärkipaikalle.

Nyt Hamiltonilla on mahdollisuus nousta yksin kuljettajien mestaruustilaston korkeimmalle korokkeelle.

Tiistaina, Mercedeksen uuden W12-auton julkistustilaisuudessa, Hamiltonilta tiedusteltiin syitä sille, miksi hän päätti tehdä vain vuoden mittaisen jatkon saksalaistallin kanssa.

– Ensinnäkin, olen ollut onnekkaassa asemassa sen suhteen, että olen saavuttanut lähestulkoon kaiken sen, mitä halusinkin. Joten minun ei tarvitse suunnitella tulevaisuutta liian pitkälle, Hamilton aloitti.

– Elämme muutenkin hyvin epänormaalia aikaa ja halusin tehdä vuoden mittaisen sopimuksen. Voimme sitten keskustella jatkosta, jos sille on tarvetta. Ja voimme jatkaa sitä, jos on tarvetta, Hamilton muotoili.

Tällä britti viittaa vahvasti siihen, ettei hänen F1-jatkonsa ole kirkossa kuulutettu piakkoin alkavan kauden jälkeen.

Hamiltonin ja koko Mercedeksen tilanne on ollut isosti tapetilla F1-ympyröissä viimeisten kuukausien aikana. Hamiltonin tilalle on tuotu vahvasti toista brittiä, George Russellia, joka ajaa tällä hetkellä Williamsilla. Russell, 23, korvasi Hamiltonin viime kauden Sakhirin GP:ssä, kun Hamilton joutui sivuun koronatartunnan takia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja