F1-asiantuntijalta hurja arvio – Mercedes on tipahtanut jopa yllättäjätallin taakse

Uusi F1-kausi on aivan oven takana. Formulapiireissä kuohuu, sillä viime viikolla ajetut talvitestit antoivat osviittaa jopa sangen yllättävistä käänteistä.

Testit käytiin Bahrainissa, missä uusi kausi pyörähtää käyntiin tulevana viikonloppuna. Testeissä iso mielenkiinto liittyi muun muassa siihen, mitä F1:n pitkäaikainen menestystalli Mercedes pystyy näyttämään.

Anti jäi heikoksi. Mercedes paini erinäköisten ongelmien kanssa, eikä sen vauhti vakuuttanut millään tavalla.

Nyt Sky Sportsin F1-asiantuntija ja varikkotoimittaja Ted Kravitz jakaa Mercedeksestä varsin raa’an arvion. Kravitz väläyttelee skenaariolla, jossa Mercedes on vasta neljänneksi nopein tiimi.

– Heiltä vaaditaan nyt ison tallin elkeitä, jotta heidät voisi sijoittaa edes kolmanneksi rankingissa. Lewis Hamiltonin mukaan Mercedes ei enää pompi, mutta balanssiin liittyvät ongelmat ovat yhä läsnä. Se on hurjaa. He ovat edelleen pahasti takamatkalla, Kravitz totesi Crash.netille.

Kravitzin arvioissa isoin yllätys on se, että viime vuodet lähinnä keskijoukoissa tai jopa joukon hännillä madellut Aston Martin on nyt sijalla kolme.

– He ja Red Bull säväyttivät heti testien alussa. Heillä (Aston Martinilla) on hyvä auto ja siihen on saatu tuotua hyviä ideoita mukaan. Fernando Alonso sanoi, että he tarvitsevat muutaman kisan, jotta he saavat autosta kaiken irti. Mutta hänen kisavetonsa sunnuntaina? Herranen aika, Kravitz hehkutti.

Kravitz sijoitti Valtteri Bottaksen edustaman Alfa Romeon sijalle seitsemän. Iso huomioarvo liittyy siihen, että sekä Aston Martin, Alpine, Haas kuin Alfa Romeo ovat Kravitzin papereissa McLarenin edellä.

Lue myös:

    Uusimmat