Lewis Hamiltonin ex-tallikaveri täräytti: "Ehkä hän ajattelee uransa olevan ohi"

Entinen F1-tähti Jenson Button epäilee Lewis Hamiltonin olevan "henkisesti loukkaantunut" hänen vaikean alkukautensa jälkeen.

Uusien aerodynaamisten sääntöjen tultua tänä vuonna voimaan, on Mercedes menettänyt otteensa kahdeksan vuotta kestäneestä valta-asemastaan.

Ongelmat W13-auton kanssa ovat johtaneet siihen, ettei Hamilton ole yltänyt palkintokorokkeelle peräti kuuteen peräkkäiseen kilpailuun.

Kyseessä on seitsenkertaisen maailmanmestarin kuivin jakso sitten vuoden 2013, joka oli myös viimeinen vuosi ennen nykyisten turbohybridivoimayksiköiden käyttöönottoa.

Ennen viikonloppuna kisattavaa Azerbaidzhanin GP:tä, on Hamiltonilla on kasassa 50 pistettä. Se on 75 vähemmän kuin ykkössijaa pitävällä Max Verstappenilla sekä 34 vähemmän kuin tallikaveri George Russellilla. Button vertasi Mercedes-kuskien tilanteita Virgin Radion lähetyksessä.

– Luulen, että suuri muutos Lewisin kannalta on se, että hän ajaa autoa, joka ei ole kilpailukykyinen hänen maailmassaan, kertoi vuoden 2009 maailmanmestari GP Fans -sivuston mukaan.

– Koska Russell ajaa autoa, joka on itse asiassa parempi kuin mihin hän oli tottunut [Williamsilla], on se antanut hänelle itseluottamusta ja mahdollisuuden ajaa kovempaa.

– Kun taas Lewis ei ole luultavasti luottanut autoon niin paljon, että hän voisi ottaa siitä kaiken irti. Ja kun sinulla on ollut muutama huono kisa, se sattuu henkisesti. Tämä on henkistä urheilua, ei vain fyysistä.

Button, joka ajoi Hamiltonin kanssa samaan aikaan McLarenilla, yritti mennä syvemmälle entisen tallikaverinsa pään sisään löytääkseen syitä hänen heikkoon vireeseen.

– Kuten kaikki tiedämme, on hän yhä yksi maailman parhaista, ellei maailman paras F1-kuljettaja, Button jatkoi.

– Hän on pian taas kilpailukykyinen - jos hän haluaa olla. Siitä tässä on kyse.

– Ehkä hän ajattelee, että hänen uransa on ohi ja hän haluaa tehdä jotain muuta. Kuka tietää?

– Mutta jos Lewisin auto on tarpeeksi hyvä, voittaa hän kilpailuja.

Lue myös:

    Uusimmat