Kimi Räikköseltä vahva vihjaus jatkoaikeistaan: ”Tiimi tietää, mitä haluan”

Kimi Räikkönen on antanut ensimmäisen vahvan signaalin halukkuudestaan jatkaa Ferrarin F1-kuljettajana myös ensi kaudella. Suomalaiskuskin mukaan palo ajamista kohtaan ei ole vieläkään hiipumassa.

MAINOS

Monacon F1-viikonloppu
C Morella!

Lauantai: Harjoitukset klo 12.55, aika-ajo klo 15.55
Sunnuntai: Monacon GP klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 14.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Räikkönen on tehnyt vuoden mittaisia jatkosopimuksia Ferrarin kanssa siitä lähtien, kun palasi tiimiin kaudella 2014. Joka vuosi häntä on huhuissa työnnetty eläkkeelle, mutta nyt 38-vuotiaalle Räikköselle on aina löytynyt paikka tutusta tiimistä.

Ennen Monacon kisaviikonloppua italialaislehti La Gazzetta dello Sportille antamassaan haastattelussa Räikkönen antaa vahvan vihjeen siitä, että hän olisi halukas jatkamaan Ferrarilla myös tämän kauden jälkeen.

– Minä en päätä siitä. Se riippuu tiimistä, ja he tietävät tarkalleen, mitä haluan enkä olisi formula ykkösissä, jos minulla ei olisi hauskaa, Räikkönen tiivistää tuntemuksensa.

– Ajamisen nautinto on ainoa asia, joka pitää minut tässä maailmassa, koska pärjäisin oikein hyvin ilman sitä kaikkea, jota tämän ympärillä pyörii, vaikka sekin kuuluu asiaan. Tunne ja sitoutuminen tätä kohtaan on samalla tasolla kuin tulokaskaudellani, hän kertoo.

Haastattelussa Räikköseltä kysytään suoraan, aikooko hän jatkaa F1-uraansa vai ei. Yhtä suoran vastauksen antaminen ei ole niin helppoa.

– Siihen päätökseen vaikuttaa moni asia, mutta ainakaan minun intohimoni ajaa ei katoa tästä hetkestä kauden loppuun mihinkään, Räikkönen vakuuttaa.

Kimi Räikkösen haastattelu C Morella (juttu jatkuu videon alla):

Gazzetta kysyy asiaa myös tallikaveri Sebastian Vetteliltä, jonka on uskottu vaikuttaneen paljonkin siihen, että Räikkönen on yhä Ferrarin kisakuskina. Tätä saksalainen ei kuitenkaan ole vahvistanut.

– Tietyt päätökset eivät riipu minusta. Jonain päivänä Kimi voi myös haluta lopettaa, Vettel sanoo.

– Mutta jos kysytte minulta, haluaisinko mieluummin hänet kumppanikseni kuin kenet tahansa kuskin, vastasin kyllä.

Vettelin mukaan Räikkösen vauhti riittää yhä kisaamiseen, mutta suomalaisessa on muitakin ominaisuuksia, jotka puoltavat hänen pitämistään.

– Minusta hän on tarpeeksi nopea verrattuna keneen tahansa formula ykkösissä. Ferrarilla korvaavien vaihtoehtojen löytäminen olisi helppoa, mutta kun puhumme jostain, joka jakaa samat arvot ja kunnioituksen, siitä tuleekin vaikeampaa, Vettel toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat