Ensin Verstappen, nyt Ricciardo – kovaa puhetta: Pystyisin samalla autolla Hamiltonin saavutuksiin

Red Bullin F1-kuljettaja Daniel Ricciardo kokee, että hän pystyisi samoihin saavutuksiin Lewis Hamiltonin kanssa, jos ajaisi samalla autolla.

Pääkuvan videolla Lewis Hamilton tunnelmoi viidennen maailmanmestaruutensa varmistumista.

Hamilton varmisti viime viikonloppuna Meksikossa uransa viidennen maailmanmestaruuden. Ensimmäinen niistä napsahti McLarenilla 2008, muut ovat tulleet Mercedeksellä 2014, 15, 17 ja 18.

Seitsemän F1-voittoa urallaan napannut Ricciardo on puolestaan ollut parhaimmillaan MM-sarjassa kolmas Red Bullilla vuosina 2014 ja 2016. Voidaan sanoa, että mestariluokan autolla Ricciardo ei ole vielä yhtenäkään kautena ajanut.

– Minun kilpailullinen puoleni uskoo aina, että olen paras ja että siinä (Hamiltonin) autossa pystyisin tekemään samoja juttuja, Ricciardo kommentoi RaceFans-sivuston mukaan.

– Annan kuitenkin ehdottomasti hänelle kaiken kunnian, eikä mitään Lewisilta pois: minusta on ollut upeaa, mitä hän on pystynyt tekemään radalla suurimman osan tätä vuosikymmentä, samalla kun hän on myös tehnyt omaa juttuaan radan ulkopuolella. Täysi tunnustus hänelle siitä, että hän elää elämää tavallaan ja tekee silti tuollaisia suorituksia, Ricciardo jatkoi, viitaten Hamiltonin rokkitähtimäiseksikin kutsuttuun elämäntyyliin.

Ricciardon mukaan mestaruuden avain oli se, että vaikka Hamiltonin kanssa mestaruudesta taistelleella Ferrarin Sebastian Vettelilläkin on ollut nopea auto, Hamilton on kääntänyt pieniä marginaaleja useammin edukseen. 

Aiemmin Ricciardon talikaveri Max Verstappen kommentoi, että Vettel pystyisi voittamaan Hamiltonin autolla, kuten myös Ricciardo ja hän itse.

– Jos sinulla on hyvä auto, voit voittaa, Verstappen heitti.

Verstappenin Red Bull -sopimus jatkuu kauden 2020 loppuun saakka, kun taas Ricciardo siirtyy tämän kauden päätyttyä Renault'lle, jonka kanssa hän on solminut kaksivuotisen sopimuksen.

Lue myös:

    Uusimmat