Lettuja lapsenlapsille

Nämä suolaiset letut maistuvat taatusti koko perheelle!

8 isoa lettua, pienempiä n. 30 kpl

2 munaa
5 dl maitoa tai maitojuomaa
2½ dl Myllyn Paras Karkea Vehnäjauhoja tai Erikoisvehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 rkl voisulaa tai öljyä

Täyte (8 letulle):
400 g savulohta perattuna
1 punasipuli
2 dl ranskankermaa
100 g lohenmakuista tuorejuustoa
½ dl hienonnettua tuoretta tilliä
½ tl sitruunapippuria

Riko munat kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Vatkaa joukkoon neste, jauhot, suola ja rasva. Anna taikinan turvota mieluiten ½ tuntia. Paista pieniksi letuiksi tai isommiksi ohukaisiksi/räiskäleiksi.

Valmista täyte. Pilko kala ja sipuli. Lisää ranskankerma ja huoneenlämpöinen tuorejuusto. Mausta tillillä ja sitruunapippurilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile lettujen täytteenä.

VINKKI: Tee aikuisille lettuja rapujuhliin. Voit korvata savulohen katkaravuilla, lisää tällöin täytteeseen myös suolaa. Kala-allergisille täytteeseen voi laittaa savukinkkua.

Voit halutessasi valmistaa lettutaikinan helposti Myllyn Paras Lettu- ja vohvelijauhoista. Valmista pakkauksen ohjeen mukaan.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat