Leo Komarovin NY Islandersille karvas isku – Nikita Kutsherov rysäytti ratkaisun juuri ennen summerin soimista

Tampa Bay Lightning aiheutti New York Islandersille kitkerän 2–1-tappion idän toisessa konferenssifinaalissa jääkiekon NHL:ssä. Viime sekunneilla ottelun edukseen ratkaissut Tampa Bay johtaa nyt ottelusarjaa 2–0.

Ottelu eteni aivan kolmannen erän päätöshetkille lukemissa 1–1, kun Islandersin Matt Martin ja Tampa Bayn Victor Hedman olivat iskeneet ottelun siihen asti ainoat maalit mieheen avauserässä.

Taisto oli lähellä siirtyä jatkoerään, mutta Tampa Bay onnistui luomaan viime hetkillä vastahyökkäyksen jälkeen vaarallista painetta Islandersin maalille. Ryan McDonagh jakoi kulmauksesta poikittaissyötön Nikita Kutsheroville, ja venäläishyökkääjä tykitti b-pisteen kaaren tuntumasta kiekon häkkiin. Varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain yhdeksän sekuntia.

Tampa Baylle jobinpostia toi Brayden Pointin loukkaantuminen. Pudotuspelien pistepörssin kakkonen (14 otteluun 8+15=23) jätti kaukalon saatuaan kolhun toisessa erässä.

Edellisen ottelun sivussa ollut Islandersin suomalaishyökkääjä Leo Komarov sai nyt jääaikaa reilut 10 minuuttia.

Lännen konferenssifinaaleissa voitot ovat Vegas Golden Knightsin ja Dallas Starsin välillä 1–1. Jatkopaikkaan, Stanley Cup -finaaleihin yltämiseksi, vaaditaan neljä kiinnitystä.

NHL:n yön suomalaiset ke-to-yönä:

Tampa Bay - NY Islanders 2-1
(voitot 2-0)
Komarov NYI 0+0 -1 0 0 1/3 10.15
Koivula NYI ei kokoonpanossa
Gibson  NYI ei kokoonpanossa

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.