Mainos

Lentoyhtiöt laskussa ja kulta nousussa

Istanbulin pommi-iskujen aiheuttama levottomuus näkyi iltapäivällä selvästi Euroopan arvopaperimarkkinoilla.

Lento- ja hotelliyhtiöiden ja matkanjärjestäjien osakekurssit laskivat Istanbulin aamupäiväisten autopommi-iskujen jälkeen samalla kun kriisiaikoina perinteisesti suosittu sijoituskohde kulta kallistui. Myös vakaudestaan tunnetut Sveitsin frangi ja valtioiden joukkovelkakirjalainat kävivät kaupaksi.

Lentoyhtiöstä eniten arvoaan menetti Lufthansa, jonka osakkesta tippui 4,4 prosenttia. Osasyynä pudotukseen oli se, että saksalaisyhtiö on osakkaana Euroopan toiseksi suurimmassa matkatoimistossa Thomas Cookissa. Hollantilaisen KLM:n osakkeet halpenivat 3,5 prosenttia. Air Francen ja British Airwaysin osakekurssit putosivat noin kaksi prosenttia. Finnairin osakekurssi oli samaan aikaan 1,3 prosenttia miinuksella.

Huolia matkanjärjestäjille

Euroopan suurimman matkanjärjestäjän TUI:n osakekurssi kärsi iskujen vuoksi neljän prosentin arvonmenetyksen, mikä osaltaan johtui yhtiön hotelliomistuksista Turkissa.

Samansuuruisen alamäen koki myös niin ikään Turkissa useita hotelleja omistava brittiläinen Hilton Group. Iskujen kohteeksi Istanbulissa joutuneen HSBC-pankin osakekurssi oli iltapäivällä 1,2 prosenttia lähtötasonsa alapuolella.

Myös monien vakuutusyhtiöiden osakekurssit olivat esimerkiksi Hollannissa selvästi miinuksella. Euroopan suurimmista pörsseistä eniten putosi Frankfurt, jonka DAX-indeksi oli iltapäivällä reilun prosentin miinuksella. Lontoossa, Pariisissa ja Zürichissä indeksien lasku jäi 0,6-0,9 prosenttiin.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.