Mainos

Lentoyhtiöiden valtiontakauksille jatkoa

Hallitus esittää lentoyhtiöille myönnettyjen valtiontakuiden jatkamista ainakin syyskuun loppuun saakka. Nykyiset takuut päättyvät kuun lopussa.

Hallitus esittää, että suomalaisille lentoyhtiöille myönnettyjä valtiontakuita saisi jatkaa syyskuun loppuun.

Takuita annettaisiin kuukausi kerrallaan syyskuun loppuun asti, tai pitempinä jaksoina, jos EU:n piirissä näin sovitaan. Tämänhetkiset takuut ovat voimassa kuun loppuun. Lakiesitys annettiin eduskunnalle tänään.

Väliaikaiset takuut astuivat voimaan viime vuoden syyskuussa. Niillä on turvattu lentoliikenteen jatkuminen sen jälkeen, kun vakuutusyhtiöt terrori-iskujen jälkeen irtisanoivat lentoyhtiöiden sotariskivakuutukset.

Takuun antaminen merkitsee, että valtio takaa kolmansien osapuolien henkilö- tai esinevahingot aina 1,5 miljardiin euroon asti. Valtio kerää takuista maksuina noin 400 000 euroa kuukaudessa.

Vakuutusyhtiöt ovat jo alkaneet hiljalleen tarjota vakuutuksia lentoyhtiöille, mutta tarjonta ei valtiovarainministeriön arvion mukaan ole vielä niin laajaa, että se voisi korvata valtiontakuut. Viime aikoina mm. Yhdysvallat ja Japani ovat jatkaneet lentoliikenteen valtiontakuita.

EU:n piirissä lentoyhtiöiden valtiontakuista keskustellaan vielä ennen kuun loppua. Valtiovarain- ja liikenneministerien kokouksissa on tarkoitus tehdä poliittinen linjaus takuujärjestelmän lopettamisesta tai väliaikaisesta jatkamisesta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.