Mainos

Lentoliikenne takkuilee Helsinki-Vantaalla

Lentoliikenne Helsinki-Vantaan kentällä on normalisoitumassa lumimyräkän jälkeen. Varakentille laskeutuneita koneita on alettu jo lähettää Seutulaan.

Helsinki-Vantaan lentoliikenteessä on ollut vaikeuksia lumimyräkän takia. Kaikki Helsinki-Vantaalle saapuvat koneet ohjattiin noin kello 15:sta lähtien varakentille kello 18.44 saakka. Suurin osa koneista laskeutui Turkuun ja Tampereelle, mutta osa jouduttiin ohjaamaan myös Poriin, Vaasaan ja jopa Tukholmaan.

Tilanteen syntyyn vaikutti se, että pahimman lumimyräkän aikana vain yksi kiitotie pystyttiin pitämään puhtaana. Huonoksi onneksi myös lähestymislaitteeseen tuli iltapäivällä vika, jonka takia yhteensä 25 konetta ohjattiin laskeutumaan varakentille ympäri Suomea.

- Ilmeisesti lennonjohto ei ottanut mitään riskejä, vaan lähetti kaiken saapuvan liikenteen varakentille, kertoo Ilmailulaitoksen Helsinki-Vantaan terminaaliesimies Maarit Pedak.

Käytössä on päivän aikana ollut ainoastaan yksi kiitorata. Ensimmäiset varakentille laskeutuneet koneet pääsivät lähtemään kohti Helsinkiä iltaseitsemän aikoihin.

Myös Helsinki-Vantaalta lähtevät koneet nousevat jo ilmaan, mutta myöhästymisiä on tiedossa.

Pahin lumimyrsky vuosiin


Sakeimmat lumisateet siirtyivät illaksi Kaakkois-Suomeen, jonka teillä on odotettavissa pahoja ajokelejä. Muualla tuisku hellitti päivän ja alkuillan aikana.

Lumisade on sotkenut viikonloppuna myös raide- ja maantieliikennettä eteläisessä Suomessa. Maanteilla aurauskalusto on ollut jatkuvassa käytössä koko päivän, mutta syrjäisimmät pikkutiet saadaan aurattua vasta huomenna, kerrottiin Tiehallinnon neuvonnasta illansuussa.

Esimerkiksi Jyväskylä oli lumen vallassa aamulla. Autot eivät päässeet pihoilta pois, ja ulko-ovia oli monin paikoin mahdoton työntää auki nietostuneen lumen vuoksi. Sanomalehtien jakelu kohtasi ylitsepääsemättömiä vaikeuksia usealla paikkakunnalla etenkin taajamien ulkopuolella. Jakeluautoilla ei ollut asiaa lumen peittämille teille ennen aura-auton tuloa.

Helsingistä Tampereen suuntaan lähtevä rautatieliikenne on ollut tänään keskimäärin puolisen tuntia myöhässä. Helsingin Ilmalan ratapihan vaihdeongelmat ovat heijastuneet Ouluun saakka myöhästyttäen aikatauluja koko rataosuudella. Rautateiden liikenneohjauskeskuksessa veikkaillaan myöhästymisien jatkuvan yöhön asti. Rantaradalla Turun ja Helsingin välillä junat ovat kulkeneet lähes aikataulussa.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 01.02.2004)

Länsi-, Etelä- ja Itä-Suomen aurauskalustot ovat olleet täystyöllistettyinä lauantai-illasta lähtien, mutta lumikinoksia ei ole silti saatu raivattua liikenteen ja liikkujien tieltä.
(Seitsemän uutiset 01.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.