Mainos

Lentokonekaappaus Venäjällä

Venäjällä kaapattu matkustajakone on laskeutunut Moskovan Sheremetjevon lentokentälle, kertoi Sheremetjevon lennonvalvonnan edustaja. Turvallisuusviranomaiset ovat aloittaneet neuvottelut kaappaajien kanssa.

Kolme aseistautunutta miestä kaappasi aiemmin tänään matkustajakoneen, joka oli matkalla Magadanista Venäjän Kaukoidästä Moskovaan. Kaappauksen sattuessa kone oli Norilskin kaupungin kohdalla puolivälissä Magadania ja Moskovaa.

Miehet ovat uhanneet räjäyttää koneen, jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta, kertoivat viranomaiset uutistoimisto Interfaxin mukaan. Koneessa on yli 140 matkustajaa. Interfaxin mukaan kaapparit vaativat 10 miljoonan dollarin lunnaita sekä vapaata pääsyä Sveitsiin. Venäjän siviili-ilmailuviranomaisten edustaja vahvisti, että matkustajakone on kaapattu, mutta kieltäytyi kertomasta muita yksityiskohtia. Kyseessä on Iljushin-62 -tyyppinen lentokone.

Edellisen kerran Venäjällä kaapattiin kone vuonna 1995. Tuolloin kaksi työtöntä miestä kaappasi koneen, jossa oli 184 matkustajaa. He vaativat 1,5 miljoonaa ruplaa lunnaita ja uhkasivat räjäyttää koneen.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.