Lentokapteeni syytti vahvasta "ominaistuoksusta" ja käski poistaa perheen lennolta – perhe syyttää kunnianloukkauksesta

Michiganilainen perhe poistettiin American Airlinesin koneesta Miamissa, koska koneen henkilökunta valitti lentokoneeseen sopimattomasta ominaishajusta, kertoo BBC.

Perheeltä evättiin pääsy lennolle Detroitissa viime tammikuussa. Perheen mukaan lentokoneen henkilöstö oli kommentoinut myös heidän ortodoksijuutalaista uskontoaan.

American Airlines sanoo, että koneesta poistaminen ei johtunut uskonnosta. Henkilökunnan mukaan muut matkustajat olivat valittaneet perheen isän tuoksusta.

Asiasta on nostettu kanne Teksasissa. Kanteen mukaan henkilökunta on syyllistynyt kunnianloukkaukseen, henkisen kärsimyksen aiheuttamiseen sekä syrjintään uskonnon perusteella.

Isä: Koko perhe oli käynyt suihkussa aamulla

Perheen isän mukaan perhe istui koneessa vain viisi minuuttia, kun henkilökunta sanoi, että on kyse hätätilanteesta ja heidän täytyy lähteä. Perheen isän mukaan henkilökunta kertoi sen jälkeen, että koneen kapteeni pyysi heitä lähtemään hajun vuoksi.

Kanteen mukaan yksi työntekijöistä sanoi tietävänsä, että ortodoksijuutalaiset pesevät itsensä kerran viikossa.

Perhe sanoo kysyneensä lentokentällä noin 20 ihmiseltä, haistoivatko he jotakin. Kukaan heistä ei perheen kertoman mukaan haistanut mitään tavallisuudesta poikkeavaa. Isä sanoi koko perheen käyneen suihkussa samana aamuna.

Uusi lento järjestyi seuraavalle päivälle

Perhe sai uuden lennon seuraavalle päivälle. Heidän matkatavaransa olivat jääneet kuitenkin ensimmäiselle lennolle.

Lentoyhtiö kommentoi asiaa Fox Newsille.

– Perhettä pyydettiin poistumaan, koska useat matkustajat ja henkilökunnan jäsenet valittivat perheen isän kehontuoksusta. Teimme päätöksen, koska halusimme ottaa muut matkustajat huomioon. Päätös ei liittynyt millään tavalla perheen uskontoon, American Airlines sanoi lausunnossaan.

Lue myös:

    Uusimmat