Mainos

Lentoja peruttu tänäänkin, laukkusuma purkautuu vähitellen

Finnair on joutunut perumaan tänäänkin lentoja kenttäpalveluista vastaavien työntekijöiden työnseisauksen takia. Tiedottaja Marja Mroue kertoo, että tältä päivältä on toistaiseksi peruttu kahdeksan edestakaista lentoa.

Työnseisauksen takia Helsinki-Vantaan lentoasemalle kertynyttä matkalaukkusumaa on saatu purettua.

- Yli 4000 laukkua on jo toimitettu asiakkaille. Laukkuja on yhä kentällä vajaat 8000, Mroue kertoo.

MTV:n uutisten haastattelema, Tukholmasta Helsinkiin lentänyt matkustaja sai tiistaina kehotuksen tehdä laukustaan katoamisilmoituksen ja tulla itse etsimään sitä kentältä seuraavana iltana. Katoamisilmoituksen tekemisen jälkeen hihnalle ilmestyi kuitenkin kuin ihmeen kaupalla kolme Tukholmasta tullutta laukkua, joiden joukosta nainen poimi mukaan omansa.

- Kukaan ei kysynyt minulta mitään, ja Finnairin tiedoissa laukkuni lienee edelleen kateissa, nainen sanoo.

Tiedottaja Marja Mrouen mukaan joissakin tapauksissa on ollut mahdollista, että asiakas etsii oman laukkunsa matkatavarasumasta.

- Tilannetta kuitenkin seurataan, eikä laukkua luovuteta ilman vastakappaletta. Totta kai on ollut sellaisia hetkiä, että tilannetta ei ole kokonaan kyetty pitämään hallinnassa, vaikka vartiointia heti aluksi lisättiin. Tällä hetkellä ei ole mahdollista ottaa laukkua ilman henkilöllisyystodistusta tai vastakappaletta, Mroue vakuuttaa.

Ilmailualan unioni ja henkilöstövuokrausyritys Barona jatkavat parhaillaan neuvotteluja, joissa pyritään sopimaan Finnairin kenttäpalveluista vastaavien työntekijöiden työehdoista.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.