Mainos

Leivonmäen turmasta vangitsemisvaatimus

Poliisi esittää Leivonmäellä perjantaina kuolonkolarin ajaneen venäläiskuljettajan vangitsemista. Miestä epäillään ainakin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, mutta rikospoliisi selvittää myös turmapaikalta pakenemisen syitä.

Turman tutkimuksia johtava rikoskomisario Arvo Tammela pyytää, että Jyväskylän käräjäoikeus käsittelee vangitsemisvaatimuksen suljetuin ovin. Paossa avustaneita henkilöitä kuulustellaan Lahden poliisilaitoksella.

Tutkinnallisista syistä Lahden poliisi ei halua tässä vaiheessa tiedottaa, mistä rikoksista kiinni otettuja epäillään. Kolme venäläistä miestä pakeni onnettomuuspaikalta sen jälkeen kun yksi heistä oli aiheuttanut kuolonkolarin nelostiellä Leivonmäellä. Poliisi sai myöhemmin miehet kiinni Heinolan läheltä.

Turmassa menehtyi vuonna 1943 syntynyt mies, joka oli kotoisin Etelä-Suomesta. Hänen vieressään istunut nainen vietiin hoitoon Keski-Suomen keskussairaalaan. Sen sijaan venäläiskuljettaja ja hänen toverinsa selvisivät vähin vammoin. He pakenivat metsään. Kohta paikalle tuli Ranskan rekisterissä oleva auto, johon pakenijat nousivat. Autoa ajoi venäläinen mies.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.