Leijonien sankarivahti odottaa vesi kielellä torijuhlia – "Paljon olen kuullut juttuja aikaisemmilta vuosilta, että aika hurjat on ollut bileet"

Kevin Lankinen pelasi uskomattomat kisat Suomen ykkösmaalivahtina ja oli todella suuri syy siihen, että Leijonat voitti historiansa kolmannen maailmanmestaruuden.

Eilinen ottelu ja sen jälkeiset tunnelmat olivat jokaiselle pelaajalle ikimuistoiset.

– Oli meillä hauskaa. Aika unohtumaton ilta ja koko päivä. Oli mahtavaa saada jakaa se rakkaiden ja läheisten kanssa, Lankinen sanoo.

Vaikka edellisilta ja yö menikin joukkueelta voiton jälkeisissä juhlahumuissa, ei pelaajilla väsymys paina. Leijonat on Lankisen mukaan valmiina juhlimaan MM-kultaa, yhdessä Suomen kansan kanssa. 

– Hyvä skarppaus päällä. Tiedetään, että tänään odottaa isot juhlat ja halutaan nauttia tästä täysin rinnoin, niin koitetaan pysyä virkeinä, Lankinen lupaa.

– Tosi innolla odotan, että mitä sieltä tulee vastaan. Paljon olen kuullut juttuja aikaisemmilta vuosilta, että aika hurjat on ollut bileet. Katsotaan, mitä saadaan aikaan, veskari jatkaa.

24-vuotias maalivahti piti välierissä nollapelin Venäjän tähtipelaajien kustannuksella. Lankinen oli ilmiliekeissä myös eilen Kanadaa vastaan pelatussa loppuottelussa, päästettyään vain yhden maalin ja otettuaan roppakaupalla isoja torjuntoja. Historiallinen saavutus alkaa valkenemaan pelaajalle itselleenkin.

– Kyllä mä näin jonkun listan, ketä suomalaisia veskareita on MM-finaaleissa pelannut, niin aika hurjalta tuntuu olla samassa listassa. Puhumattakaan voittanut MM-kultaa, niin kyllä tämä pikkuhiljaa alkaa uppoamaan tähänkin kaaliin ja huomaa, että jotain isoa tuli tehtyä, Lankinen tunnustaa.

MTV ja Leijonat järjestävät maailmanmestaruusjuhlan maanantai-iltana Helsingin Kaisaniemen puistossa alkaen kello 18.

Lue myös:

    Uusimmat