Marko "Mörkö" Anttila kuuli suomalaisten suihkulähdejuhlista – Leijonat-tähdeltä sydämellinen viesti kotimaahan

Ihanaa, Leijonat! Näin kansa riemuitsi historiallisesta olympiakullasta – katso kooste juhlahumusta! 1:00
Ihanaa, Leijonat, ihanaa! MTV mukana olympiakullan juhlinnassa Helsingin Kauppatorilla.

Marko Anttilan, Hannes Björnisen ja Saku Mäenalasen muodostama hyökkäyskolmikko puolustajaparinaan Ville Pokka sekä Atte Ohtamaa nousi Leijonien ratkaisuviisikoksi voitokkaassa olympiafinaalissa sunnuntaina

Pokka laukoi 1-1-tasoituksen Venäjän verkkoon toisen erän alussa Björnisen ja Ohtamaan alustuksesta. Voittomaalin ohjasi päätöserän avausminuutilla puolestaan Björninen Anttilan ja Ohtamaan passeista. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Nelosketju pörräsi muutenkin enemmän ja enemmän Venäjän kiusana mitä pidemmälle ottelu eteni. 

– Siinä on niin nautinto pelata. Pistämme porukkana kaiken likoon. Kovan työn kautta pystyimme onneksi tänään auttamaan joukkuetta. On tämä hieno fiilis, Marko Anttila kommentoi puhelimitse MTV Urheilulle Leijonien juhlahumun keskeltä. 

Anttila, 36, juhli kolme vuotta sitten MM-kultaa Leijonien kapteenina. Mestaruuden puolustaminen päättyi karvaaseen finaalitappioon vuosi sitten. Nyt olympiakulta kruunaa huimat viime vuodet. 

– Herkäksi vetää, kun miettii sitä millainen matka nämä viime vuodet ovat olleet. Tässä on ollut paljon samoja pelaajia ja johtoryhmää samassa veneessä. Olemme vääntäneet ja kääntäneet, ja oppineet voittamaan tärkeitä pelejä. Tiedämme, mitä se vaatii.

– Näitä kahta kultaa ei oikein osaa verrata. Tämä on erikoinen tilanne, kun olympiakultaa ei ole aiemmin Suomeen tullut.

Anttilan turnaus on ollut tunteikas siitäkin syystä, että hän aloitti sen koronakaranteenissa

– Reilu kaksi viikkoa ennen kuin lähdimme tänne tuli positiivinen tulos. Siitä lähtien mielialat ovat vaihdelleet epätoivosta siihen, että saisi pelata olympiafinaalissa ja voittaa kultaa. Kaikki siltä väliltä. Alussa oli vaikeuksia ja paljon aikaa miettiä, että kun pääsee joskus pelaamaan täällä, niin annan sitten kaikkeni, Anttila kertaa. 

– Jokainen on joutunut jännittämään testejä. Se ei ole ollut helppoa, mutta olemme pystyneet keskittymään olennaiseen. Tämä on äärettömän vahva joukkue.

Finaalissa Suomi joutui avauserässä tappiolle, mutta ottelun startti oli siltä silti vahva. Tämä tiedostettiin tauolla Leijonien kopissa. 

– Saimme paljon itseluottamusta siitä, miten me pelasimme. Näimme sen, että veimme peliä ja olimme kiekollisessa pelissä parempia kuin kertaakaan tässä turnauksessa. Sen puolesta teimme sen, mitä piti eli pelasimme parhaan pelimme finaaliin. Mielestäni olimme parempia.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kun Anttilalle kertoo, että suomalaiset juhlivat jo mestaruutta toreilla ja niissä perinteeksi muodostuneissa suihkulähteissä, varakapteenin äänestä voi aistia iloa ja ylpeyttä. 

– Toivottavasti kaikki nauttivat. Tämä on ainutlaatuinen juttu. Pitäkää hauskaa siellä! Se on hieno asia, että jääkiekko on niin ihmisten sydämissä Suomessa. Tässä kopissa kaikki rakastavat tätä lajia ja on hieno nähdä, että siitä myös muut suomalaiset nauttivat.

– Elämyksiähän tässä tehdään itselle ja suomalaiselle yleisölle.

Kultajoukkue palaa Suomeen maanantaina iltapäivällä. 

Katso videolta, miltä juhlahumu näytti Helsingin keskustassa: 

Torilla tavataan! MTV mukana olympiakullan juhlinnassa Helsingin Kauppatorilla 22:51

Lue myös:

    Uusimmat