Leijonien ikänestorilta posketon heitto MM-kultajuhlista: "Toivotaan, että Helsinki on huomenna vielä pystyssä"

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kultaa sunnuntai-iltana Slovakian Bratislavassa. Leijonien Toni Rajala, Suomen kautta aikojen vanhin MM-debytantti Kristian Kuusela ja Kevin Lankinen avasivat Expressenille MM-kultajuhlasuunnitelmiaan.

Leijonat juhli MM-kultaa 8 vuoden tauon jälkeen. Kansa kokoontui ympäri maata riemuitsemaan jääkiekkomaajoukkueen sensaatiomaisesta voitosta. Itse joukkue saapuu maanantaina takaisin Suomeen noin kello kahden aikoihin. Leijonapelaajat kertoivat tulevista juhlista ottelun jälkeen.

– Otamme tietenkin muutaman oluen. Tulemme nauttimaan muutaman päivän. Kun pelasimme ensimmäisen kerran Kanadaa vastaan, tiesimme, että se on mahdollista ja olemme uskoneet itseemme. Näytimme, että NHL-vahvistuksia ei tarvita, jos pelataan joukkueena, Rajala sanoo.

– Helsingissä tulee olemaan todella rankka ilta, mutta toivottavasti he ottavat hiukan rauhallisemmin, jotta jaksavat juhlia meidän kanssa huomenna. Toivon, että presidentti julistaa huomisesta vapaapäivän, Rajala jatkaa.

Leijonaryhmän nestori ja 36-vuotiaana MM-kisoissa debytoinut Kuusela toteaa, että ei voi vielä ymmärtää, minkälaisesta tempusta on kyse.

– Eiköhän sen pysty käsittämään muutaman päivän sisällä. Tämä on niin suuri asia minulle sekä Suomelle. Toivotaan, että Helsinki on vielä pystyssä huomenna, kun tulemme sinne. Aion seurata nuorten juhlintaa ja seurata heitä, Kuusela sanoo.

Lankinen torjui 75 kertaa 76 laukauksesta välierässä ja loppuottelussa. Hän oli ottelun jälkeen ikionnellinen.

– Siitä tulee uskomatonta. Olin vuonna 2011 paikan päällä juhlimassa silloista kultajoukkuetta. Se, että pääsen nyt kokemaan saman tämän joukkueen kanssa, on uskomatonta, Lankinen sanoo.

Leijonavahdilta kuulosteltiin, että montako minuuttia hän aikoo nukkua yön aikana. 

– Haha. Sen näkee sitten, olen aika väsynyt tästä ottelusta. Sitä on kuitenkin parempia asioita, joita voi tehdä yön aikana, kuin nukkua, Lankinen toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat