Leijonien pelaamisessa kehityskohta Iso-Britannia -ottelun alla: "Se on ollut jumpan aihe"

Suomen jääkiekkomaajoukkue kohtaa perjantain iltapelissä Iso-Britannian. Leijonien valmentaja Antti Pennanen uskoo joukkueen syttyvän otteluun. Hän nostaa kuitenkin esiin parannuskohdan, joka on ollut joukkueella jumpan aiheena.

Pennanen kertoo, että Iso-Britannian peliä on analysoitu videomateriaalin perusteella. Hän nostaa esiin tulevan vastustajan vahvat puolet.

– Heillä on kova, työteliäs ja todella aktiivinen joukkue. He ovat alivoimalla tosi aktiivisia ja hyökkäyspelistäkin löytyy taitavuutta, Pennanen kertoo.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Suomi-Britannia perjantaina 17.5. klo 21.15 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Henkinen puoli on isossa roolissa illan ottelussa, kun Leijonat lähtee selvänä suosikkina altavastaaja Iso-Britanniaa vastaan. Pennanen kuvailee Iso-Britanniaa fiilisjoukkueeksi ja toteaa, että ottelun alku on tärkeä.

– Avainasemassa on tietysti henkinen puoli, että olet valmis tuohon otteluun. Kun on fiilisjoukkue vastassa, niin silloin pitää aloittaa todella hyvin ja saada sitä kautta se ottelu hallintaan. Pitää muistaa puolustaa hyvin, siitä ei saa tinkiä yhtään. Hyvä puolustaminen antaa meille hyviä hyökkäyspelimahdollisuuksia, Pennanen sanoo.

– Hyökätä pitää vastuullisesti. Se on ollut vähän sellainen jumpan aihe meillä koko ajan pelaamisessa. Pikkuisen pitää malttaa kiekollisessa pelissä ja tehdä oikeita valintoja. Ei voi syöttää keskelle ahtaissa tiloissa. Jos me saamme vietyä niitä omassa pelissämme eteenpäin, niin se on hyvä lääke myös tänään vastustajaa vastaan, Pennanen jatkaa.

Henkistä valmistautumista on painotettu ottelun alla. Pennanen luottaa omiensa kovaan työmäärään, joka on ollut Leijonien identiteetti läpi kisojen alun.

– Siinä valmennus haluaa tietenkin tehdä oman työnsä ja sitten yksittäisen pelaajan oma valmistautuminen on hänen vastuullaan. Kyllä me uskotaan siihen. Meillä on kova työmäärä joukkueessa ja se on meidän identiteetti. Kaikki tietävät, että siitä ei saa tinkiä.  Uskon, että meillä on joukkueessa kypsiä pelaajia, jotka tiedostavat tämän, Pennanen päättää. 

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lue myös:

    Uusimmat