Mainos

Lehtomäki vaatii Jarmo Korhosta kommentoimaan vaalirahayhteyksiään

Ympäristöministeri Paula Lehtomäki (kesk.) toivoo puoluesihteeri Jarmo Korhosen astuvan esiin vaalirahasotkun tiimoilta.

Lehtomäki sanoo MTV:n uutisten haastattelussa, että puoluesihteeri voisi osaltaan kommentoida omia vaalirahayhteyksiään, joista on keskusteltu paljon julkisuudessa viime aikoina. Hänen mukaansa Korhosen asema puoluesihteerinä ei kuitenkaan ole uhattuna.

- Noin periaatteellisemmalta kannalta puolueessamme nämä paikat pohjautuvat puoluekokouksen valintoihin. Näitä valintoja tehdään nähdäkseni seuraavan kerran ensi kesäkuussa Lahden puoluekokouksessa.

Ministerin mukaan myös puolueen puheenjohtaja, pääministeri Matti Vanhanen on kokenut kolhuja vaalirahasotkussa. Lehtomäki kuitenkin toteaa samaan hengenvetoon, että Vanhanen nauttii kuitenkin edelleen keskustan ja laajemminkin yhteiskunnan piirissä "erittäin laajaa luottamusta".

"Kevan ja keskustan välillä ei yhtäläisyysmerkkejä"

Viime viikkoina on kohistu paljon Kuntien eläkevakuutuksen (Keva) ja vaalirahoittaja Nova Groupin välisistä yhteyksistä.

Ministeri Lehtomäki haluaa kuitenkin painottaa, että Kuntien eläkevakuutus ja keskustapuolue ovat toisistaan täysin erilliset organisaatiot.

- On tietysti päivänselvä asia, että Kuntien eläkevakuutuksen ja puolueemme välille ei voi vetää minkäänlaisia yhtäläisyysmerkkejä. On erittäin tärkeää muistaa, että Kuntien eläkevakuutus on itsenäinen organisaatio eikä sen linkitys keskustaan ole mitenkään läheinen, Lehtomäki sanoo.

Hän ei näe ristiriitaa siinä seikassa, että Keva on kestinnyt keskustan suurrahoittajia.

- Käsitykseni mukaan Kuntien eläkevakuutuksessa ovat vierailleet kaikkien puolueiden edustajat. Keskusta on ollut jatkuvasti tekemisissä kaikkien yhteiskunnallisten tahojen kanssa, kuten merkittävät yhteiskunnalliset organisaatiot ovat. Varmasti mukana on myös sellaisia yhteiskunnallisia tahoja, jotka ovat tukeneet taloudellisesti muita kuin keskusta-oikeistolaisia puolueita. Minusta tästä kanssakäymisestä vedettävien johtopäätösten kanssa pitää olla hyvin varovainen.

Keskustaministeri toivoo, että myös muut suuret puolueet - etenkin kokoomus ja SDP - kertoisivat omista vaalitukirahoistaan.

- Tietysti, kun miettii tätä julkista keskustelua, niin tämän avoimuuden kanssa pitäisi oppia elämään. Olen pitänyt vähän erikoisena sitä, että vaalirahoitusta avattaessa näistä yhteyksistä - joita Suomen kaltaisesta yhteiskunnassa eri toimijoilla on toistensa kanssa - yritetään kissojen ja koirien kanssa etsiä jotain epäasiallista.

Katso Mari Haaviston juttu (Seitsemän uutiset 8.7.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.