Mainos

Lehtikeisarin leski tuupertui oikeussalissa

Lehtikeisarin leski Maija Lahtisen kuuleminen jouduttiin keskeyttämään tänään Helsingin käräjäoikeudessa. Hän alkoi voida huonosti ja tuupertui kesken kuulemisen. Paikalle kutsuttiin ambulanssi.

Lahtista ehdittiin kuulla parin tunnin ajan. Hän kertoi oikeudelle muun muassa päättäneensä Urpo Lahtisen kuoleman jälkeen, ettei mene koskaan syyttömänä vankilaan.

Pekka Paavola syytteessä perättömästä lausumasta

Lahtista kuullaan asianomistajana jutussa, jossa syytetään Tampereen entistä kaupunginjohtajaa Pekka Paavolaa perättömästä lausumasta tuomioistuimessa. Paavola oli todistajana jutussa, jossa Maija-Liisa Lahtista syytettiin lehtikustantaja Urpo Lahtisen kuolinpesän varojen kavaltamisesta.

Lahtinen tuomittiin pitkälti Paavolan em. lausuman perusteella törkeästä kavalluksesta vankeuteen. Hovioikeus langetti Lahtiselle kesäkuussa 2006 kaksi vuotta ja yhdeksän kuukautta vankeutta. Tuomio sai lainvoiman, kun korkein oikeus ei antanut jutussa valituslupaa.

Lahtinen on pakoillut ulkomailla tuomionsa täytäntöönpanoa keväästä 2005 lähtien. Myöhemmin olinpaikaksi paljastui Sveitsi. Maa on kieltäytynyt luovuttamasta Lahtista Suomeen rangaistuksen täytäntöönpanoa varten. Nyt Suomeen tullessaan Lahtisella on koskemattomuussuoja, minkä vuoksi häntä ei voida vangita.

Hymy-lehden perustajana tunnettu ja miljoonien omaisuuden kerännyt Urpo Lahtinen kuoli vuonna 1994.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.