Mainos

Lauttayhteys Kotka-Viro varmistumassa

Neuvottelut Kotkan ja Viron välisen autolauttaliikenteen avaamisesta ovat jatkuneet tänään. Osapuolet ovat toiveikkaita liikenteen alkamisen suhteen.

Neuvottelut virolaisista liikemiehistä ja hallinnon edustajista muodostuneen ryhmän ja Kotkan kaupungin ja sataman edustajien välillä sujuivat hyvässä yhteisymmärryksessä, kertoo Kotkan-Haminan seudun Yrityspalvelun projektipäällikkö Pekka Linnainen. Hänen mukaansa uuden laivayhteyden syntyminen on varmistumassa.

- Laivaliikenteen käynnistyminen on laivanvarustajan mukaan varmaa. Enemmänkin on kyse tämän joukon ulkopuolisista tekijöistä, kuten viranomaissäännöksistä ja vastaavista, Linnainen sanoo.

Linnaisen mukaan hanketta ei voi enää kaataa oikein mikään.

- Alkuvaiheessa ollaan valmiit kestämään tappioitakin, sillä kyse on investoinnista.

Suuntautumisvaihtoehdot ovat edelleen auki, Linnainen kertoo viitaten Venäjän hallinnassa olevaan Suursaareen, jota on kaavailtu välisatamaksi reitin varrelle. Reitille on kaavailtu autolautta St. Olaa, joka oli vuoteen 1991 saakka M/S Eckerö. Siihen sopii kaikkiaan 400 matkustajaa ja 140 henkilöautoa.

Yhtiö seilaa myös Saarenmaalta latviaan

Hankkeen takana olevalla virolaisella laivanvarustaja Vjatseslav Leedon edustamalla Saaremaa Laevakompanii -varustamolla on nykyään kymmenen alusta. Yhtiö avaa tänä vuonna linjan myös Saarenmaalta Latviaan.

Silmet-yhtymän hallintoneuvoston puheenjohtaja, entinen pääministeri, Tiit Vähi kertoo, että Sillamäen sataman on määrä valmistua syyskuussa. Satamaan tulee seitsemän laituria ja syväykset ovat 8-16 metrin välillä. Vähi on myös Sillamäen satamaa rakentavan yrityksen hallituksen puheenjohtaja. Koematka aiotaan tehdä jo ensi kesäkuussa.

Koematka lähellä

Virosta saapuva alus kiinnittynee Kotkaan ennen kesäkuun 10. päivää. Kouvolassa vietetään nimittäin Virumaan päiviä 10.-11. kesäkuuta. Sekä suomalaiset että virolaiset neuvottelijat vakuuttavat, että turisti- ja tavaravirroille suunnattu laivaliikenne Kotkan ja Viron välillä alkaa vuoden kuluttua toukokuussa.

Uusi laivalinja tuo toteutuessaan piristysruiskeen koko Kymenlaakson turismille. Myös osa rekkaliikenteestä ohjautuisi Kotkan ja Viron väliselle lautalle, joka muodostaa suoran yhteyden Suomenlahden yli Kotkan ja Narvan välille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.