Lauri Markkanen paljasti upeat aikeensa – Susijengin päävalmentaja löi pöytään hilpeän tarjouksen: "Että tervetuloa vain"

Lauri Markkanen jättää olympiakarsinnat väliin olkapäävamman vuoksi: "Se pitää hoitaa nyt kuntoon"

Suomen miesten koripallomaajoukkueen ja NBA-joukkue Utah Jazzin suurin tähti Lauri Markkanen kertoi eilen jättävänsä olkapäävamman vuoksi väliin koko maajoukkuekesän, joka huipentuu heinäkuun olympiakarsintoihin Valenciassa. Täysin toimettomana Markkanen ei kuitenkaan aio suomalaisittain historiallista koriskesää seurata.

Utahin pelit NBA:ssa päättyivät jo 14. huhtikuuta, ja Markkanen on ollut Yhdysvalloissa aina siitä lähtien. Ensi viikolla edessä on paluu Suomeen.

Susijengi aloittaa olympiakarsintaan tähtäävän leirityksen 17. kesäkuuta, eikä Markkanen aio omien sanojensa mukaan jättäytyä kokonaan sivuun.

– Vaikka en pysty pelaamaan, tulen pyörimään maisemissa. Totta kai oma kuntoutus ja treenaaminen pitää hoitaa, mutta sen ulkopuolella yritän auttaa joukkuetta niin paljon kuin pystyn.

Kesäkuun lopussa pelattavissa, olympiakarsintoihin valmistavissa maaotteluissa Suomi kohtaa Uuden-Seelannin Espoossa ja Latvian Tampereella.

– En ole häviämässä mihinkään. Ihmiset ovat ostaneet lippuja matseihin, niin tulen kyllä sinne moikkaamaan faneja Susijengin peleihin ja kannustamaan joukkuetta.

Maajoukkueen päävalmentaja Lassi Tuovi otti Markkasen aikeet ilolla vastaan.

– Meillä on viime vuosina tullut aika paljon palautetta pelaajilta siitä, että meillä on harjoituksissa äärimmäisen huonot tuomarit, koska ne ovat meidän valmentajia. Nyt meillä on tässäkin asiassa mahdollisuus kehittää toimintaa ja viedä sitä seuraavalle tasolle. Saadaan sinnekin vähän näkemystä huipulta.

– Että tervetuloa vain treeneihin.

Tuovi kertoo käyneensä kevään aikana jatkuvaa viestinvaihtoa Markkasen kanssa ja olleensa siksi hyvin tietoinen siitä, että maajoukkue saattaa jäädä kesän isoissa peleissä ilman suurinta tähteään.

– Siitä kiitos Laurille, että on koko ajan ollut avoin asian suhteen.

– Kun pelaaja ei pelaa loppukaudesta pelejä seurajoukkueessa, se aiheuttaa meissä huolta riippumatta siitä, kenestä pelaajasta on kyse. Laurin puolesta on ollut selvää, että hän halusi odottaa mahdollisimman pitkälle ennen kuin päätös tehdään. Meille oli tärkeintä, että annamme hänelle aikaa ja katsomme, miten tilanne kehittyy.

Tuovi myöntää suoraan, että Markkasen poissaolo tekee valtavan loven Suomen joukkueeseen, mutta hän ei aio asiaa sen enempää surkutella.

– Susijengin historiakin ehkä osoittaa sen, että kun tietyissä tilanteissa on tarjottu näyttöpaikkaa ja on pitänyt nousta esiin, sieltä on noussut pelaajia esiin. Näemme tämän sitä kautta mahdollisuutena kasvaa joukkueena.

– On paljon pelejä, joissa Lauri ei ole ollut mukana. Ei meidän tarvitse yhtäkkiä lähteä täysin uuteen tilanteeseen. Ne pelaajat, jotka leirille valitaan, määrittävät sitä, mihin peli muokkautuu.

Suomi kohtaa olympiakarsintojen alkulohkovaiheessa Bahaman 2. heinäkuuta ja Puolan 4. heinäkuuta. Kolmen joukkueen lohkosta kaksi parasta etenee 6. heinäkuuta pelattavaan semifinaaliin, ja heti seuraavana päivänä pelattavan finaalin voittaja lunastaa lipun Pariisin olympialaisiin.

Lue myös:

    Uusimmat